czyli 'niewiele pamiętam ale...' - 3x Ardbeg i PC8 na dokładke :)
Anonymous - Śro Lut 10, 2010 9:09 am
| oscarez napisał/a: | zgadzam ale naprzyklad wymieniany przez Pawla Balblair 10yo jak dla mnie na poziomie Glenmorangie original albo Fiddika 12yo. Okrutne.
No i Glenrothes...czy select sie wlicza do poleconych? |
Balblair 10yo rzeczywiście jest bardzo banalny, miałem go okazję pić po blendzie (Ballantines 12yo) i nie odczułem szczególnej różnicy.
Z bukietu pamiętam tylko trochę wanilii, moźe jeszcze nieco miodowego słodu.
Także konsystencja mi nie odpowiadała - jakby żadziutki ten Balblair:(((
A mówią, że się nigdy nie zgadzam z Oskarem:))))
oscarez - Śro Lut 10, 2010 9:15 am
| Dawid17 napisał/a: | | A mówią, że się nigdy nie zgadzam z Oskarem:)))) |
a kto tak mowi??
David - Śro Lut 10, 2010 10:31 am
| oscarez napisał/a: | | a tego laga mam na polce...zamknietego...hymm trzeba cos z tym zrobic szybko |
to jak będziesz robił, chetnie bym kawałeczek spróbował
windham hell - Śro Lut 10, 2010 12:10 pm
| Cytat: | | A mówią, że się nigdy nie zgadzam z Oskarem:)))) |
| oscarez napisał/a: | | a kto tak mowi?? |
ja tylko tak pomyslałem ,panowie macie zdolności paranormalne
Zirh - Śro Lut 10, 2010 12:14 pm
| oscarez napisał/a: | a tego laga mam na polce...zamknietego...hymm trzeba cos z tym zrobic szybko |
Już Ci mówię, co trzeba z tym zrobić: odszpuntować i jak najszybciej się podzielić
powermac - Śro Lut 10, 2010 12:18 pm
| Zirh napisał/a: | | oscarez napisał/a: | a tego laga mam na polce...zamknietego...hymm trzeba cos z tym zrobic szybko |
Już Ci mówię, co trzeba z tym zrobić: odszpuntować i jak najszybciej się podzielić |
trzeba się tego po prostu napić
Anonymous - Śro Lut 10, 2010 2:17 pm
Zdolności paranormalne po dobrej whisky to normalka:)))
Lewitacja czy telekineza do wyboru do koloru.
oscarez - Śro Lut 10, 2010 8:28 pm
| Cytat: | | to jak będziesz robił, chetnie bym kawałeczek spróbował |
| Cytat: | | Już Ci mówię, co trzeba z tym zrobić: odszpuntować i jak najszybciej się podzielić |
| powermac napisał/a: | | trzeba się tego po prostu napić |
przyjdzie na nia czas spoko. dzis na celowniku Bowmore Claret.
[ Dodano: Sro Lut 10, 2010 8:31 pm ]
zwazywszy, za mam 14 butelek otwartych w barku i ok. 30 sampli to musicie cierpliwie podejsc do sprawy
mik_us - Czw Lut 11, 2010 12:41 am
| oscarez napisał/a: | | Cytat: | | to jak będziesz robił, chetnie bym kawałeczek spróbował |
| Cytat: | | Już Ci mówię, co trzeba z tym zrobić: odszpuntować i jak najszybciej się podzielić |
| powermac napisał/a: | | trzeba się tego po prostu napić |
przyjdzie na nia czas spoko. dzis na celowniku Bowmore Claret.
[ Dodano: Sro Lut 10, 2010 8:31 pm ]
zwazywszy, za mam 14 butelek otwartych w barku i ok. 30 sampli to musicie cierpliwie podejsc do sprawy |
Żebyś nie doszedł do etapu na jakim jest Wojciech Miejsce się w barku skończy a później w piwnicy Adres znasz wyślij póki czas
Choć ja ostatnio zastanawiam się nad próbowniem dobrych win...
David - Czw Lut 11, 2010 10:16 am
| oscarez napisał/a: | | zwazywszy, za mam 14 butelek otwartych w barku i ok. 30 sampli to musicie cierpliwie podejsc do sprawy |
gdzie dokładnie w Krakowie mieszkasz?
oscarez - Czw Lut 11, 2010 10:38 am
| David napisał/a: | | gdzie dokładnie w Krakowie mieszkasz? |
zapraszam
[ Dodano: Czw Lut 11, 2010 10:39 am ]
| mik_us napisał/a: | | Choć ja ostatnio zastanawiam się nad próbowniem dobrych win... |
mnie to raczej nie przeszlo nigdy przez glowe
Anonymous - Czw Lut 11, 2010 11:34 am
Dzięki single maltom poznałem nowe wymiary aromatów i smaków dobrych win.
Zachęcałbym do hiszpańskich Rioja, leżakowanych w dobrych beczkach z dębu amerykańskiego (roble americano), w których pochodząca z dębu wanilia kształtuje zrównoważony bukiet a przede wszystkim "układa" elementy smaku.
Zwłaszcza redukuje kwasowość, wyobla konsystencję, poszerza rejestr smakowy owocu, zaś często w finiszu dodaje coś w rodzaju "cocoa dust":)
O zgrozo, wychowany na elegancji aromatów beczki w singlach powróciłem nawet do win francuskich, bien evidement, elevée en futs de chene:)))
Wiktor - Czw Lut 11, 2010 4:02 pm
| Dawid17 napisał/a: | | Zachęcałbym do hiszpańskich Rioja |
Sensownie waść prawisz Hiszpania to zdecydowanie moje klimaty. Niestety, zdrowie (sic!) nie pozwala zbyt często cieszyć się dobrym winem... Chociaż ostatnio odkryłem przypadkiem całkiem sympatyczne wino mołdawskie - akurat na tę porę roku
oscarez - Pią Lut 12, 2010 12:23 am
| Dawid17 napisał/a: | | Zachęcałbym do hiszpańskich Rioja |
zostane przy whisky. pomijajac ze to portal o niej.
windham hell - Pią Lut 12, 2010 12:26 am
| oscarez napisał/a: | | zostane przy whisky. pomijajac ze to portal o niej. |
no, nie będziesz sam przynajmniej w najbliższym czasie bo niczego wykluczyć nie można
|
|
|