czyli aktualnie atakujemy... - Prezenty na święta BN -
Pocieszny_PCS - Nie Lis 27, 2011 8:36 pm
no to koala CS jednak
| Pawloff napisał/a: |
a jaka ta cena? |
koło 34zł za * z pakowaniem. To oczywiście jakby się znaleźli chętni na wszystkie flaszki, bo jednej mi sie nie chce robić. Na razie skończmy akcję Marcina, potem wrzucę temat czy w ogóle jeszcze chcecie jedną akcję i jak będzie wola to jedziemy
MarcinK - Nie Lis 27, 2011 8:47 pm
No to CI pewnie bedzie zrealizowana... potrzebne jeszcze pare osob;)
Moze Pawcio sie skusi?
re down:
Tak czulem
Pawcio - Nie Lis 27, 2011 9:00 pm
Dzieki za propozycje .. mam aktualnie 3 w barku... i puki co wystarczy , a kupowanie w celach"poznawczych" jest juz poza mna w tym wypadku..
Wiktor - Nie Lis 27, 2011 9:12 pm
...Pawcio ma oczywiście trzy takie same - analizuje różnice pomiędzy rozlewami z poszczególnych lat
Anonymous - Nie Lis 27, 2011 9:41 pm
| Wiktor napisał/a: | ...Pawcio ma oczywiście trzy takie same - analizuje różnice pomiędzy rozlewami z poszczególnych lat |
Wczoraj zrobiłem porównanie Macallana z przed wielu (przełom 80 i 90) lat z tym dzisiejszym. Styl ten sam ale różnic bardzo wiele począwszy od koloru, przez zapach, smak i finish... Na korzyść starszej niestety:(
A co do analizy różnic - czytałem o blind tasting, które kiedyś organizowaliście. Fajna rzecz. Żona 2 razy nalała mi whisky z mojego barku i miałem zgadywać. Zabawa na całego a co dopiero kiedy wybierasz wśród wszystkich destylarnii, roczników, edycji... Może byliby chętni na 3 edycję? Robienie z siebie głupka ma swój urok i byłbym chętny jakby co:)
MarcinK - Nie Lis 27, 2011 9:45 pm
Szczerze mowiac myslalem o tym...ale no, jakby to powiedziec za chudy w uszach jestem
Jesli cos i w komitywie z Wiktorem - zeby wybrac cos w miare sensownego w "naszym" przedziale cenowym to moge to zrobic
Wiktor - Nie Lis 27, 2011 10:03 pm
Zbierzcie siedmiu chętnych i jazda. Tylko koordynator będzie miał prze...gląd wszystkiego, niestety
Anonymous - Nie Lis 27, 2011 10:31 pm Temat postu: Blind Tasting # 3
| Wiktor napisał/a: | Zbierzcie siedmiu chętnych i jazda. Tylko koordynator będzie miał prze...gląd wszystkiego, niestety |
I mam wrażenie, że koordynator będzie miał najwięcej fanu wraz ze spływającymi wynikamy smakowania:)
Cieszę się, że jesteś chętny. Masz doświadczenie więc pomóz w jaki sposób to zorganizować. Ja bym wybral 5 trunków i zero podpowiedzi (może oprócż %) Średnio na butelkę mozna by przeznaczyć np między 200 - 250 zł. (łacznie z wysyłką i samplami)
Wtedy 5* 100 ml wyszłoby między 143 a 178 zł
a po 50 ml - 71 - 89 zł.
A już za taką sumę mozna zgromadzić fajny zestaw, niektóre byłyby zupełnie podstawowe ale pewnie ze 2 Wiktor mógłbyś kupić już naprawdę godne:)
MarcinK - Nie Lis 27, 2011 10:46 pm
Dobra. Wszystko jasne. Informacje odnosnie platnosci itp poszly via PM.
Temat do zamkniecia.
...wyczekujcie Mikolaja
|
|
|