To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli 'niewiele pamiętam ale...' - Popili i polecają ...

oscarez - Śro Kwi 18, 2012 8:51 pm

jak do tych BN jest nas wiecej to wezmy cos jeszcze z tego sklepu, Czarek masz pomysl? Glencadam po sherry we flakonie CSC?
rosomak - Śro Kwi 18, 2012 8:53 pm

oscarez napisał/a:
a fidik 19yo ma wyjebane podelko w mapy

To jeszcze nic przy Bruichladdich Black Art - jak chcesz moge Ci oddac satanistyczna puszke po niej :mrgreen: Jest to zdecydowanie najwiekszy kontrast pomiedzy jakoscia opakowania, a jakoscia whisky jaki widzialem. Nie zebym ogolnie widzial jakis zwiazek, ale po Snow Phoenixie wyjatkowo ladne opakowanie to dla mnie jednak sygnal alarmowy.

maro napisał/a:
też bym chciał

Ja nie mam nic przeciwko - na 4 tez ok.

oscarez - Śro Kwi 18, 2012 8:58 pm

http://www.whisky.fr/bunn...the-nectar.html

to mnie ciekawi, glownie w jaki sposob wyssali z Oloroso caly kolor 8)

rosomak - Śro Kwi 18, 2012 9:02 pm

Taa i skad oni wiedza, ze to Oloroso, bo pomijajac sprawe koloru to na etykiecie nie widac chyba, ze jest na kontr. Podejrzane - w tej cenie raczej bym sie nie pisal.
Czarek - Śro Kwi 18, 2012 10:05 pm

Marku twój udział w tym zestawie był chyba nieunikniony :wink:

ps1. w LMDW jest niezły zestawik Glendronach, ale nie mampojęcia która jest warta swej ceny
ps2. chodziło o numer beczki BN 25 z tymi malinami

oscarez - Czw Kwi 19, 2012 6:45 am

Z Markiem i Mirkiem znalezlismy te maliny ;) wlasnie w tej beczce :wink:
rosomak - Czw Kwi 19, 2012 7:16 am

Nie znam francuskiego, ale o ile "Épuisé" znaczy to co mysle, to wyglada na to, zesmy sie na niego niestety spoznili.
Czarek - Czw Kwi 19, 2012 11:48 am

Article bientôt épuisé
oznacza "na wyczerpaniu" więc jest szansa

rosomak - Czw Kwi 19, 2012 12:24 pm

Rano bylo samo "Épuisé"... Profesjonalisci :mrgreen:
Wiktor - Czw Kwi 19, 2012 12:38 pm

Panowie, to LMDW......
:mrgreen:

oscarez - Czw Kwi 19, 2012 5:29 pm

No tośmy popili kurwaaa....
Czarek - Czw Kwi 19, 2012 10:07 pm

spokojnie, mecz trwa, póki co remis :mrgreen:
Wojciech - Sob Kwi 21, 2012 1:53 pm

A tak przy okazji, popił i NIE POLECA :mrgreen:
Wybrałem się wczoraj na III Wrocławski Festiwal Wina. Przy okazji zorganizowana została degustacja whisky. Prowadził młodziak z Inver House (Polak nie Szkot), ale jakiś ważniejszy w tej firmie.
Dobór whisky PORAŻKA !!! Rozumiem, że na taką imprezę nie bierze się super wypasów, ale próbować oblecieć to samymi podstawkami to wpadunek.
Z blendów Cutty Sark (do pojemnika na zlewki), Speyburn NA Bradan Orach (większość jw.), AnCnoc 12 YO (jak Murray mógł tej whisky dać 94.5 pkt :oops: ), podstawowy Old Pulteney (nawet nie próbowałem), Balblair 10YO.
Wina były całkiem, całkiem. Niektóre, mimo mało sprzyjających warunków (brak dekantacji), bardzo fajne, ale whisky to totalne dno :( Szkoda, że się na to skusiłem.

rosomak - Nie Kwi 22, 2012 1:51 pm

Oczekiwales, ze rozpieszcza Cie Polscy, oficjalni importerzy? Wstydz sie :mrgreen:
Wojciech - Nie Kwi 22, 2012 4:57 pm

Wstydzę się :mrgreen: miałem nadzieję, że chociaż z jedna sztuka będzie do picia. Centrum Wina ma w swojej ofercie Berry Bros., a tam może się trafić nawet jakaś perełka :lol: