czyli 'niewiele pamiętam ale...' - Popili i polecają ...
oscarez - Śro Kwi 18, 2012 8:51 pm
jak do tych BN jest nas wiecej to wezmy cos jeszcze z tego sklepu, Czarek masz pomysl? Glencadam po sherry we flakonie CSC?
rosomak - Śro Kwi 18, 2012 8:53 pm
| oscarez napisał/a: | | a fidik 19yo ma wyjebane podelko w mapy |
To jeszcze nic przy Bruichladdich Black Art - jak chcesz moge Ci oddac satanistyczna puszke po niej Jest to zdecydowanie najwiekszy kontrast pomiedzy jakoscia opakowania, a jakoscia whisky jaki widzialem. Nie zebym ogolnie widzial jakis zwiazek, ale po Snow Phoenixie wyjatkowo ladne opakowanie to dla mnie jednak sygnal alarmowy.
| maro napisał/a: | | też bym chciał |
Ja nie mam nic przeciwko - na 4 tez ok.
oscarez - Śro Kwi 18, 2012 8:58 pm
http://www.whisky.fr/bunn...the-nectar.html
to mnie ciekawi, glownie w jaki sposob wyssali z Oloroso caly kolor
rosomak - Śro Kwi 18, 2012 9:02 pm
Taa i skad oni wiedza, ze to Oloroso, bo pomijajac sprawe koloru to na etykiecie nie widac chyba, ze jest na kontr. Podejrzane - w tej cenie raczej bym sie nie pisal.
Czarek - Śro Kwi 18, 2012 10:05 pm
Marku twój udział w tym zestawie był chyba nieunikniony
ps1. w LMDW jest niezły zestawik Glendronach, ale nie mampojęcia która jest warta swej ceny
ps2. chodziło o numer beczki BN 25 z tymi malinami
oscarez - Czw Kwi 19, 2012 6:45 am
Z Markiem i Mirkiem znalezlismy te maliny wlasnie w tej beczce
rosomak - Czw Kwi 19, 2012 7:16 am
Nie znam francuskiego, ale o ile "Épuisé" znaczy to co mysle, to wyglada na to, zesmy sie na niego niestety spoznili.
Czarek - Czw Kwi 19, 2012 11:48 am
Article bientôt épuisé
oznacza "na wyczerpaniu" więc jest szansa
rosomak - Czw Kwi 19, 2012 12:24 pm
Rano bylo samo "Épuisé"... Profesjonalisci
Wiktor - Czw Kwi 19, 2012 12:38 pm
Panowie, to LMDW......
oscarez - Czw Kwi 19, 2012 5:29 pm
No tośmy popili kurwaaa....
Czarek - Czw Kwi 19, 2012 10:07 pm
spokojnie, mecz trwa, póki co remis
Wojciech - Sob Kwi 21, 2012 1:53 pm
A tak przy okazji, popił i NIE POLECA
Wybrałem się wczoraj na III Wrocławski Festiwal Wina. Przy okazji zorganizowana została degustacja whisky. Prowadził młodziak z Inver House (Polak nie Szkot), ale jakiś ważniejszy w tej firmie.
Dobór whisky PORAŻKA !!! Rozumiem, że na taką imprezę nie bierze się super wypasów, ale próbować oblecieć to samymi podstawkami to wpadunek.
Z blendów Cutty Sark (do pojemnika na zlewki), Speyburn NA Bradan Orach (większość jw.), AnCnoc 12 YO (jak Murray mógł tej whisky dać 94.5 pkt ), podstawowy Old Pulteney (nawet nie próbowałem), Balblair 10YO.
Wina były całkiem, całkiem. Niektóre, mimo mało sprzyjających warunków (brak dekantacji), bardzo fajne, ale whisky to totalne dno Szkoda, że się na to skusiłem.
rosomak - Nie Kwi 22, 2012 1:51 pm
Oczekiwales, ze rozpieszcza Cie Polscy, oficjalni importerzy? Wstydz sie
Wojciech - Nie Kwi 22, 2012 4:57 pm
Wstydzę się miałem nadzieję, że chociaż z jedna sztuka będzie do picia. Centrum Wina ma w swojej ofercie Berry Bros., a tam może się trafić nawet jakaś perełka
|
|
|