To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli nadciąga ciężka kawaleria - Caol Ila 18YO dobra cena?

maro - Śro Gru 23, 2009 7:42 pm

no to we Wrocku najdroższa 197.-
powermac - Śro Gru 23, 2009 8:33 pm

dzisiaj po południu już nie było...
Zirh - Śro Gru 23, 2009 8:59 pm

Cytat:
byla na kapelance. ale czy jest jeszcze...ciezko powiedziec...

Ale kiedy była, Oskar? I w jakiej cenie? :) Widziałeś ją osobiście za 100zł? Bo od zeszłego tygodnia PUSTKA w miejscu Caol Ila jest. Tak, w tej wnęce po prawej, przy samym wejściu na stoisko alkoholowe, gdzie kurz się zbiera... :) Dlatego jestem ciekaw niepomiernie, czy to nie fake jakowyś...

oscarez - Śro Gru 23, 2009 9:08 pm

byla bo kupilem sobie i irkowi po butelce. ale w zeszlym tygodniu to bylo wiec mozliwe ze juz "po ptokach"
Zirh - Śro Gru 23, 2009 9:24 pm

oscarez napisał/a:
byla bo kupilem sobie i irkowi po butelce

Pogratulować. Dobrej ceny.
Opierd***lić. Za to, że nie wziąłeś też dla mnie.
Poprosić. Na przyszłość o SMSa, jak coś ciekawego znajdziesz.
;)

bartoszek - Śro Gru 23, 2009 10:58 pm

Tą konkretną whisky kupiłem w Tesco przy Prokocimiu,miałem przy sobie więcej gotówki i nawet pomyślałem żeby wziąść więcej butelek czyli wszystko co było na półce,bo może ktoś z szacownych forumowiczów wziąłby za 100pln-->tylko potem pomyślałem,że składając taka propozycję na forum mógłbym być zle odebrany(jako jakiś przydrożny handlarz,czy coś w tym stylu a tego bym sobie bardzo nie życzył,bo nie po to wstępowałem do tak szacownego forum).

Korzystając z okazji chciałem zapytać czy jest możliwość zakupu u moderatora forum
Schladerer Glass z przykrywką,bo obecnie korzystam z Glencairn Glass i to chyba nie jest do końca to o co mi chodziło?

Wiktor - Śro Gru 23, 2009 11:06 pm

wysylalem emaila... nie dotarl?...
bartoszek - Śro Gru 23, 2009 11:11 pm

Przepraszam ,że załatwiam prywatne sprawy na forum-->dotarł do mnie pusty email bez tekstu,może coś nie tak było z pocztą?
Mam wielką prośbę do moderatora o ponowne przesłanie emaila. :oops:

windham hell - Śro Gru 23, 2009 11:28 pm

bartoszek napisał/a:
tylko potem pomyślałem,że składając taka propozycję na forum mógłbym być zle odebrany

Panowie :shock: jak jest Taka okazja dajcie znać lub kupujcie w hurtowych ilosciach szczególnie Islay :wink:

Czarek - Pon Gru 28, 2009 7:13 pm

windham hell napisał/a:
kupujcie w hurtowych ilosciach

:wink:
np 20 bts

mik_us - Pon Gru 28, 2009 11:51 pm

bartoszek napisał/a:
obecnie korzystam z Glencairn Glass i to chyba nie jest do końca to o co mi chodziło?

Czemu nie ? :) bardzo dobrze się sprawuje... w pociągu.. i innych miejscach... na degustacjach w Szkocji tylko takich używają + malutki signatory na "zagadkę wieczoru".

Nawet kupiłem sobie dwa kolejne z tej serii: http://www.royalmilewhisk...p?cat_id=S_GLAS
Wcześniej miałem jeden z destylarni Taliskera - był osamotniony...

Zirh - Wto Gru 29, 2009 11:04 am

bartoszek napisał/a:
Tą konkretną whisky kupiłem w Tesco przy Prokocimiu [..] tylko potem pomyślałem,że składając taka propozycję na forum mógłbym być zle odebrany

Niestety, już nie mają. A co do zakupów, nie krępuj się: jak będziesz widzieć coś UWAGI godnego w UWAGI godnej cenie - pisz na forum :) Chętnych zapewne nie zabraknie.

bartoszek - Śro Gru 30, 2009 12:30 pm

Będę na przyszłość pamiętał o kolegach z forum,obiecuję poprawę :roll:

[ Dodano: Pon Sty 04, 2010 9:08 pm ]
A jeśli chodzi o to co napisał-->mik_us:
ostatnio byłem w lekkim dołku,przestała mi smakować whisky,a więc pomyślałem sobie;
trzeba wrócić do korzeni czyli po pierwsze trzeba zakupić coś z Lowlands lub Speyside,bo to chyba dobre na początek przygody z wodą życia: kwiatki,owoce,wrzosy itd.
wziąłem Auchentoshan 12YO i Glenkinche 12YO ,no i zakupić szkiełko przy którym może moje zmysły wrócą do normalności czyli właśnie polecane schladererki.
No i wtedy stał się cud,moja kochana żona zgodziła się na zakup podstawowej wersji Ardbeg 10YO i to wystarczyło...pierwszy łyk...i znów pokochałem whisky...

Pshemo - Nie Lut 26, 2012 4:48 pm

W Wawie w tesco na kabatach zrobili promocje: CI 18 po 138. Jest beczce parę butelek.
Rafi - Nie Lut 26, 2012 10:59 pm

No to chyba jest jakaś ogólnokrajowa akcja, bo w Sosnowcu z Plazie (Delima) pojawiła się CI 18 za 199 zł. Może nie tak tanio jak w Wawie, ale nadal nie jest źle jak za tą łychę.