To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

BOW must go on... - Kodowane sampelki BOW

Wiktor - Śro Sty 23, 2008 10:27 am

w skali 6-stopniowej niełatwo będzie się zmieścić, lepiej też dostosowywać skalę do potrzeb niż potrzeby do skali ;)
David - Śro Sty 23, 2008 11:08 am

też mi się wydaje, że szkolna skala jest zbyt ciasna, szczególnie, iż właściwie odpada najwyższa nota :wink:
Czarek - Śro Sty 23, 2008 11:33 am

skala 6 stopniowa odpada, za mało kategorii,
Wiktorek przedłożył, jak dla mnie, bardzo ciekawą formułę i to w zasadzie sprawę domyka :wink:

Sam wstawiałem odnosnikowo szkolną ocenę, ale po to by wskazać przyesunięcie tych skal (szkolne 4 -czyli już dobry, to w naszych kategoriach ledwie powyżej srodka - tj. 6). W ten sposób możemy rozciągnąć skalę w górnym rejonie i lepiej oddać gradację jakości najlepszych trunków), a dla podłoty dwa stopnie skali to i tak dostatecznie dużo miejsca. Świnstwom nie można poświęcać połowy skali, to koncepcja Wiktorowa ale już ją zaakceptowałem i w tym co sam szkicowałem skala jest skażona rozkładem logarytmicznym

parominius - Śro Sty 23, 2008 2:45 pm

Oki..zgadzam się więc z powyższem.Pzostajemy u Wiktorka :D
Mistu - Śro Sty 23, 2008 7:09 pm

Fajna zabawa, ciekawie będzie obserwowac wasze zmagania, moze w następnej edycji ja sie przyłacze, poki co zaczne od pierwszej single malt w moim zyciu :oops:
parominius - Śro Sty 23, 2008 7:47 pm

Mistu napisał/a:
Fajna zabawa

Będzie krwawy pot na czole,rzucanie butelkami o ścianę,kopanie z wściekłości pluszowego misia i niecenzuralne okrzyki w stronę Szkocji...więc zważ co prawisz o zabawie :twisted:
Mistu napisał/a:
moze w następnej edycji ja sie przyłacze

Prawdopodobnie nie będzie następnej edycji.Wiktorek z Rajmundzikiem wygra,zgarną nagrodę i odfruną na Baleary.Portal przejmie p.Giertych i będziemy pić tylko Polską whisky. :?
Mistu napisał/a:
poki co zaczne od pierwszej single malt w moim zyciu

Orgazmu języka życzę więc i trzymam kciuki żeby się podobało... :twisted:

windham hell - Śro Sty 23, 2008 8:04 pm

parominius napisał/a:
.Portal przejmie p.Giertych i będziemy pić tylko Polską whisky

Pół na pół z wodą święconą :twisted:

Mistu - Śro Sty 23, 2008 8:53 pm

Przy akompaniamencie Ojca Dyrektora, Boze jaka wizja
Rajmund - Śro Sty 23, 2008 8:54 pm

parominius napisał/a:
Prawdopodobnie nie będzie następnej edycji.Wiktorek z Rajmundzikiem wygra,zgarną nagrodę i odfruną na Baleary.

Hej, to przewidziano jakieś nagrody? No proszę, w takim razie muszę poprosić Wiktora o jakieś przecieki ;-)

Mistu - Śro Sty 23, 2008 8:56 pm

Nagrodą będzie propagowanie na łamach Radia Maryja polskiej whisky :twisted: Do boju rodacy :lol:
parominius - Śro Sty 23, 2008 9:10 pm

windham hell napisał/a:
Pół na pół z wodą święconą

Mistu napisał/a:
Przy akompaniamencie Ojca Dyrektora

Rajmund napisał/a:
w takim razie muszę poprosić Wiktora o jakieś przecieki

Mistu napisał/a:
Nagrodą będzie propagowanie na łamach Radia Maryja polskiej whisky

Widzę wzrokiem tępym kryzys polityczny w naszych szeregach.Gdzieś ktoś donosi.Kogoś nagrywają.Ale kto ma taśmy?....oczywiście Wiktorek mówi,że nic nie wie...taaa...

Mistu - Śro Sty 23, 2008 9:11 pm

Jak to mowia ryba zawsze psuje sie od głowy :lol:
michu - Czw Sty 24, 2008 9:23 am

jakby_co, to sie pisze na te sampelki.
Wiktor - Czw Sty 24, 2008 10:44 am

Lista na dzisiaj:

BOW feat. Rajmund 5x40+5x40
Czarek 5x100
Maro 5x100
David 5x100
Windham hell 5x40
Parominius może jednak zamiast 3x100, zestaw 5x40 ?
Krystian 5x100 (???)
Pawcio 5x100 (???)
Wojciech 5x100
Slick 5x100

Z grubsza licząc, potrzebny jest jeszcze jeden chętny na zmniejszenie dawki ze 100 na 40ml sample. Wtedy wystarczy nam pojedyncza butelka z każdego rodzaju, co mocno uprości sprawę.

Zestaw 40ml będzie oczywiście odpowiednio tańszy, jego cenę skalkulujemy po zamknięciu listy.

Czekamy na potwierdzenie od Krystiana i Pawcia, no i na decyzję Parominiusa czy 5x40 wchodzi w grę...?

Czarek - Czw Sty 24, 2008 11:32 am

To ja mam kogoś na dodatkowy zestaw 5X40 i sprawa załatwiona
policz na mnie 2x(5x40)

Pytałem Wiktorze czy dla Ciebie ten zestaw będzie również niewiadomą, czy też z własnej i nieprzymuszonej woli pozbawiłeś się rozrywki na rzecz skonfigurowania ciekawego zestawu testowego :wink: