To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

BOW.VIP Club - BOW Xmas Night 2010

Rajmund - Wto Paź 26, 2010 1:49 pm

rosomak napisał/a:
Ja protestuje! Sa jeszcze Black Bowmory

A co? Nikt nie zadeklarował Black Bowmore na to spotkanie...? Łeee, to ja nie przyjeżdżam ;)

Pozdrawiam,
Rajmund

rosomak - Wto Paź 26, 2010 2:16 pm

Rajmund napisał/a:
A co? Nikt nie zadeklarował Black Bowmore na to spotkanie...? Łeee, to ja nie przyjeżdżam

Nie zmiescily sie w tym roku.

Wiktor - Wto Paź 26, 2010 5:49 pm

No i musimy wypić je wcześniej ;)
Rajmund - Wto Paź 26, 2010 6:28 pm

Wiktor napisał/a:
No i musimy wypić je wcześniej

To kiedy mam się stawić w Szczecinie? Bo przy okazji to i owo jeszcze mam tam do załatwienia ;)

Pozdrawiam,
Rajmund

Wiktor - Wto Paź 26, 2010 6:33 pm

Ta sobota może być? :lol:
Rajmund - Wto Paź 26, 2010 6:55 pm

Wiktor napisał/a:
Ta sobota może być? :lol:

Jak to mówią u mnie na wsi: Mówisz - masz :)

Pozdrawiam,
Rajmund

Wiktor - Nie Paź 31, 2010 2:58 pm

Informacje dla uczestników dotyczące zakwaterowania, wyżywienia, programu itd.

Koszt noclegu, wliczając smaczne i obfite (podobno, ha) śniadanie, wyniesie 80pln/os/noc. Pokoje są kilkuosobowe, a komfortowe łazienki znajdują przy pokojach, na każdym piętrze. Standard zakwaterowania - bardzo dobry. Generalnie, że przypomnę, nasze Spotkanie będzie się odbywać w dużej willi (link kilka podstron wcześniej), w całości do naszej dyspozycji, a atmosfera zapowiada się całkowicie domowa ;)
Mili gospodarze pensjonatu proponują nam dodatkowo kolacje w piątek oraz w sobotę -czyli tzw. zimny bufet, napoje oraz jedno danie na ciepło - w cenie po 27pln/os (razy dwa, jeśli zdecydujemy się skorzystać z tej oferty kolacyjnej dwukrotnie).
A poza tym normalny, domowy, dwudaniowy obiad w sobotę, z napojami, koszt 35pln/os.
Proszę uczestników o komentarz, ewentualne pytania itp.

Co w programie Spotkania?
Zaczniemy, jak sądzę, późnym popołudniem w piątek od pierwszej degustacji. "Duże" degustacje mają być bowiem, zgodnie z założeniami, dwie (druga przypadnie w sobotę wieczorem).
Po piątkowej degustacji - kolacja. Albo na miejscu w pensjonacie, zgodnie z powyższą ofertą, albo... gdziekolwiek indziej ;)

W sobotę rano chcemy zaproponować uczestnikom wspólny wyjazd do nieodległego Berlina, do zaprzyjaźnionego sklepu z whisky . Tak się bowiem szczęśliwie składa, że w tym dniu zostaną tam wystawione na sprzedaż butelki z ponoć największej na świecie (a w każdym razie na pewno jednej z największych) kolekcji starych i rzadkich edycji Springbank oraz Longrow. Unikaty ob, edycje na rynek japoński, włoski, wszelkie niezależne "rarities" itd. Pierwszeństwo zakupu będą mieli Ci klienci, którzy w sobotę zawitają osobiście - co po nich pozostanie, będzie później dostępne poprzez sklep internetowy ;) Wydaje się, że możemy ustrzelić niepowtarzalną okazję zakupienia (i wypicia) wspólnymi siłami czegoś bardzo, albo to bardzo dobrego i zwykle po prostu zupełnie, ale to zupełnie niedostępnego (również pod względem czysto finansowym).
Poza tym sklep "WWW" ma przeogromną bieżącą ofertę whisky na wszystkich poziomach cenowych. Będzie więc okazja uzupełnienia sobie własnych domowych zapasów.
No i przy okazji będzie również możliwość degustacji na miejscu czegokolwiek z oferty sklepu, co wyda się nam warte zakupu i skosztowania ;)
Transport na taki event do Berlina (i z powrotem) mielibyśmy zapewniony czymś w rodzaju busa. Dokładny koszt przejazdu nie jest na ten moment jeszcze znany, ale zamknąłby się z pewnością w kwocie 50pln/os. A być może mniej. Wyjazd o godz. 10.00 (po śniadaniu) i powrót około 17 na obiad (w pensjonacie, czy gdziekolwiek).

A po obiedzie wspomniana już druga degustacja spotkaniowa w sali kominkowej ;)

Spotkanie kończymy w niedzielę śniadaniem i rozjeżdżamy się do domów, nadrabiać opóźnienia w przedświątecznych przygotowaniach.

Czekamy na Wasze opinie, sugestie, głosy na tak (albo na nie) dla powyższego 8)

pawcios - Nie Paź 31, 2010 8:27 pm

Ze mną jak z dzieckiem... śniadania, obiady, kolacje - dostosuję się do większości, wycieczka do Berlina... jak by to powiedzieć.... jako doświadczony zakupoholik nie powiem NIE
Wiktor - Pon Lis 01, 2010 9:07 am

Tutaj kilka przykładowych butelek z półek sklepowych.

Podstronę (czy dwie) wcześniej znajduje się aktualny arkusz rozliczeń związanych z zakupami na Xmas. "Końcówki" do uregulowania najlepiej razem z wpłatami rezerwacyjnymi na zakwaterowanie.

RudeBoy - Śro Lis 03, 2010 6:06 pm

Jak już będę, to wchodzę we wszystko 8) no może poza pokojem koedukacyjnym :D to znaczy jakby była dwójka, to poproszę :roll:

Śniadania tak, kolacje tak, obiad nie. BTW. jaki to pensjonat, bo nie znalazłem :oops:

p.s. wyjazd do Berlina ma sens przy przyzwoitej pogodzie, żeby nie spędzić dnia w drodze, bo inaczej spędzę tydzień w puszce :(

Wiktor - Śro Lis 03, 2010 6:30 pm

RudeBoy napisał/a:
żeby nie spędzić dnia w drodze

Słuszna uwaga, ale na szczęście nie musimy decydować już teraz - plan rezerwowy na sobotę będzie obmyślany...

RudeBoy napisał/a:
jakby była dwójka, to poproszę

Wiadomo.

RudeBoy napisał/a:
jaki to pensjonat

http://www.pokoje.affinage.com.pl/

[ Dodano: 10 Listopad 2010, 07:39 ]
A pozostali? Lokum pasuje? Program pasuje?

Piszcie, bo trzeba rezerwować noclegi, a tymczasem na froncie cisza jak makiem zasiał. Za chwilę zostanie jedynie jakiś mało przytulny i drogawy hotel plus degustowanie w warunkach "polowych", a chyba nie o to chodzi ;)

maro - Śro Lis 10, 2010 10:32 pm

pasuje
pawcios - Śro Lis 10, 2010 10:42 pm

Wiktor, puść PW do zainteresowanych... nie każdy wchodzi regularnie na forum, a o PW dostaje się powiadomienie mailem.

Ja ponawiam swoje TAK

Czarek - Śro Lis 10, 2010 11:24 pm

ze mną jak z dzieckiem :mrgreen:
pasi mi to

Rajmund - Śro Lis 10, 2010 11:27 pm

Ja jestem za. Stanowczo za :)