To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

BOW must go on... - Kodowane sampelki BOW

Wiktor - Czw Sty 24, 2008 11:46 am

Nie to miałem na myśli, musimy zmniejszyć gdzieś ze 100 na 40 czyli o 60ml, wtedy suma zamówień da nam dokładnie 700ml, zmniejszenie które proponujesz (w sumie o 20ml) nic nam niestety nie daje...
parominius - Czw Sty 24, 2008 12:52 pm

Wiktor napisał/a:
Parominius może jednak zamiast 3x100, zestaw 5x40

Niech i ta wola sie spełni...jestem kontent z takiego rozwiązania :wink:

krystian - Czw Sty 24, 2008 1:11 pm

Czołem,
chętnie przyłączyłbym się do zabawy,
niestety mogę pozwolić sobie na próbki nie wiekrze niż O.O4

pozdrwwiam > krystian

Czarek - Czw Sty 24, 2008 1:16 pm

Nie ma sprawy cieszy potwierdzenie udziału, a jest jeszcze taki plus że może wystarczy nam zakup 1 buteki każdego malta :wink:

6x100 (Maro, Czarek, David, Wojciech, Pawcio i Slick)
3x40 (Windham Hell, Parominius, Krystian)
bow 80

jak narazie potrzeba po 800 ml :evil:

Wiktor - Czw Sty 24, 2008 1:44 pm

Racja, umknęło mi 0,1 w poprzedniej kalkulacji...
Z kolei do (choćby prawie) pełnych 2 butelek brakuje nam jeszcze ładnych paru osób.
Czarek, mianuję Cię głównym agitatorem i czynię odpowiedzialnym za rozwiązanie tej sytuacji ;)
Mówiąc szczerze musimy wkrótce zamknąć listę chętnych i coś ostatecznie postanowić.

PS. Osobiście niestety będę wyłączony z zabawy-zgadywanki, ale powetuję sobie innym razem ;)

parominius - Czw Sty 24, 2008 1:52 pm

Już mnie nosi po całym pokoju...szranki i konkury z takim kwiatem Polskiego rycerstwa,ech...Tylko co z Pawciem herbu "Urocze Wąsisko"?.Konkretna drużyna się tworzy :D więc niech nie zwleka :wink: .No i pamiętajmy o Czarku,wszakże kodowane szkiełka to jego "pomyślunek" był.(To a'propo póżniejszych roszczeń za stracone bezpowrotnie zdrowie umysłowe) :twisted: :twisted: :twisted:
Czarek - Czw Sty 24, 2008 2:33 pm

Możliwe że trza będzie siegnąć po radykalne rozwiazania i ściąć ostatniego zgłoszonego (ostatni gasi światło :mrgreen: ) lub też uznać, że Pawcio nie potwierdził wcześniejszej deklaracji.
Obie metody prowadzą do rozwiazania powstałego problemu, a sklecenie kompletu na dwie butle jest (jak widzę) nierealne.

Tak więc, sorry albo Slick albo Pawcio (jeśli się nie potwierdzi)

Pytanko na priva do Pawcia poszło, czekajmy wyniku :wink:

parominius - Czw Sty 24, 2008 3:01 pm

Czarek napisał/a:
ściąć ostatniego zgłoszonego

Acha,to a'propo "Czarusiowego" pytania kto bedzie "dekapitował" pokonanych.... :lol:

windham hell - Czw Sty 24, 2008 3:51 pm

parominius napisał/a:
kto bedzie "dekapitował" pokonanych

To jest nagrodą za zwycięstwo :twisted:

[ Dodano: Czw Sty 24, 2008 4:59 pm ]
parominius napisał/a:
szranki i konkury

Niech co krwawy Hegemon...?

Wojciech - Czw Sty 24, 2008 5:09 pm

Wolałbym 100, ale mogę się poświęcić :cry: i 40 warte spróbowania :D

Wojciech

parominius - Czw Sty 24, 2008 5:47 pm

windham hell napisał/a:
Niech co krwawy Hegemon...?

He,he...złapałeś mnie! :wink: Kajko i Kokosz to moje prawie całe dzieciństwo...he,he...i mieli bardzo ładny puchar....z prosiaczkiem... :twisted:

michu - Czw Sty 24, 2008 6:00 pm

[quote="Czarek"]

Tak więc, sorry albo Slick albo Pawcio[/quote]

a może drugi gasi śwaitlo? bo czemu by nie?
chcesz to wykreślaj.
zazwyczaj nie pcham się gdzie mnie nie chcą.

Czarek - Czw Sty 24, 2008 6:28 pm

michu napisał/a:
zazwyczaj nie pcham się gdzie mnie nie chcą

no co ty, nie ma się co unosić :wink:

promlema jest jak rozumiesz, bo z jednej flachy wszystkich chętnych nienapoimy :wink: , wchodzenie w zakup zdublowanego kompletu - hm, a koszty rosną.

Tak więc sytuacja z lekka patowa, poczekajmy jeszcze na to co Pawcio odpowie.

Nie ma się co obruszać, tak jak przy szukaniu kompletu na składkowy zakup butelki - kto sie nie zgłosił na czas nie dostał dajmy na to PE Platinum, Lagavulina 21 i co miec do kogoś pretensje że dajmy nato człek o takiej akcji nic nie wiedział, do kogo :lol:
Sorry, to nie kpiny ale realia, co zrobić. Mam nadzieję że w razie niekorzystnego dla ciebie rozwoju sytuacji nie będziesz pałał do mnie nienawiścią i szukał odwetu :mrgreen:

Trza liczyć na brak potwierdzenia Pawcia, ale to raczej mało prawdopodobne :mrgreen:
lub też
Ja mogę się zredukować do 80 ml, jeśli jeszcze dwóch zejdzie ze 100 na 40 ml to wszystkich dotychczas zgłoszonych obdzielimy jako tako :wink: , ale tu poza moja zgodą jest potrzebna wola redukcji ze strony dwóch osób więc trza cudu :roll:

z próżnego i Salomon nie naleje

windham hell - Czw Sty 24, 2008 6:31 pm

Zrobiło się tak jakoś smutno ,może się jeszcze coś wyjaśni.
jak śpiewali w ostatniej scenie Zywotu Briana Always look on the bride side of life :wink:

parominius - Czw Sty 24, 2008 6:58 pm

Czarek napisał/a:
jeśli jeszcze dwóch zejdzie ze 100 na 40 ml

No właśnie...tutaj maluteńki apeluniek do smakoszków,którzy mają zaklepane setuńki...kochani,pozwólmy michowi dołączyć do naszej spartakjady...schudnijcie o te trochę uisqe beatha na rzecz towarzysza.A ty michu nie wpadaj zaraz w złość niczym nie usprawiedliwioną :( ...boć od tego whisky nie przybędzie...... :wink: