czyli 'dlaczego napisałem whisky dwa razy?' - Aktualności BoW (z pierwszej strony)
Rajmund - Wto Paź 11, 2016 12:17 pm
Extra Chivas musi być extra. Chyba się skuszę i spróbuję przy najbliższej okazji. Tylko nie wiem czy inwestować w całą butelkę, czy czekać na jakiś przyjazny sampling
maudite - Wto Paź 11, 2016 1:25 pm
Z kronikarskiego obowiązku warto jeszcze dodać, że pojawił się również na rynku nowy Longmorn w wersji NAS, cenowo pozycjonowany w okolicach starej 16YO.
Rajmund - Wto Paź 11, 2016 2:44 pm
maudite napisał/a: | Z kronikarskiego obowiązku warto jeszcze dodać, że pojawił się również na rynku nowy Longmorn w wersji NAS, cenowo pozycjonowany w okolicach starej 16YO. |
Tak, rzeczywiście. Doczytałem dopiero po tym, jak tu się wymądrzyłem. Jest i NAS. Czyli wszystko się zgadza. Super
loom - Wto Paź 11, 2016 3:10 pm
Szokująca cena za tę Longmorn 16yo, świat zwariował.
maudite - Wto Paź 11, 2016 3:23 pm
loom napisał/a: | Szokująca cena za tę Longmorn 16yo, świat zwariował. |
Podobny kaliber, co nowy Mortlach 18 za 1200 zł, i to jeszcze za pół litra
Neptune - Wto Paź 11, 2016 3:26 pm
maudite napisał/a: | loom napisał/a: | Szokująca cena za tę Longmorn 16yo, świat zwariował. |
Podobny kaliber, co nowy Mortlach 18 za 1200 zł, i to jeszcze za pół litra |
...i podobno o wybitnie gównianej jakości.
Rajmund - Nie Paź 23, 2016 3:18 pm
Mimo trudności technicznych, udało się wrzucić: http://www.bestofwhisky.pl/news.php?id=171
Miłej lektury
PawelWojcik - Nie Paź 23, 2016 4:03 pm
mozesz wrzucuc jeszcze fotke (jesli masz) z gora alembikow w Ballindalloch? znowu cebule chyba... a moze to tylko do 2-giej destylacji?
[ Dodano: Nie Paź 23, 2016 4:23 pm ]
wszystko OK. sorry, tak wygladalo na przycietej fotce. myslalem juz, ze to zaraza jakas z tymi cebulami na gorze alembika
na > www destylarni znalazlem:
Rajmund - Nie Paź 23, 2016 6:15 pm
PawelWojcik napisał/a: | mozesz wrzucuc jeszcze fotke (jesli masz) z gora alembikow w Ballindalloch? znowu cebule chyba... a moze to tylko do 2-giej destylacji? |
Nie, nie, żadnej cebuli. Tam już tylko ramię wychodzi do wężownicy (na zewnątrz budynku). Idealnie poziomo, jakby co.
PawelWojcik - Nie Paź 23, 2016 6:42 pm
tak, jasne. na Twojej fotce wygladaly jak typu Bell czyli z ta cebula na wyjsciu z banki (jak te w Eden Mill).
zdjecie ze strony destylarni wszystko wyjasnilo.
Rajmund - Wto Lis 08, 2016 8:25 pm
Coś tam znowu napisałem:
http://www.bestofwhisky.pl/news.php?id=172
Ruda - Wto Lis 08, 2016 8:33 pm
Wena twórcza, zacna
P.S.
Wolfburn Aurora, 46% ocena 1,5/10, niedługo trzeba będzie zmienić skalę ocen do 5, powyżej to będzie rzadkość
Rajmund - Śro Gru 14, 2016 4:15 pm
Napisało mi się coś nowego:
http://www.bestofwhisky.pl/news.php?id=173
Przy okazji wykopałem z archiwum kilka zdjęć, które jakoś tam ilustrują nie tylko artykuł, ale parę innych spraw, o których była tutaj mowa. Jest zdjęcie z suszarni słodu, na którym widać jak wygląda ta słynna podłoga do suszenia (co to ją przeniesiono z Convalmore do Balvenie). Nie ta sama, ale taka sama. Jest też zdjęcie denka beczki opatrzonej kodem kreskowym. Co prawda, nie w Glenfiddich/Convalmore, ale w Bruichladdich. No i widać wyraźnie co z takiej etykiety da się wyczytać bez użycia skanera kodów kreskowych.
Miłej lektury. Uprasza się o komentowanie, dyskutowanie, objawy życia. A przynajmniej tego, że ktoś to w ogóle czyta
bartoszek - Śro Gru 14, 2016 5:04 pm
Jak zwykle Rajmundzie bardzo ciekawy, napisany fajnym i lekkim językiem artykuł.
I tak naprawdę pokrótce wyczerpujący odwieczny dylemat przetaczający się co jakiś czas w dyskusjach.. czemóż to whisky ongiś była lepsza.
euphorbia - Śro Gru 14, 2016 6:35 pm Temat postu: whisky LSM Urobek zaraz przeniesiony będzie do piwniczki
|
|
|