To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

BOW.VIP Club - Lowlands i...

Wiktor - Sob Wrz 27, 2014 2:55 pm
Temat postu: Lowlands i...
W związku ze zbliżającym się (nieubłaganie!) terminem spotkania przy whisky z Lowlands - i nie tylko - uczestników uprasza się o zabranie ze sobą większej, niż zwykle, liczby kieliszków do degustacji. Optymalnie byłoby, ażeby każdy miał minimum cztery sztuki do swobodnej dyspozycji.
Powodowane jest to oczywiście chęcią zapewnienia każdemu możliwości jak najdłuższego napawania się subtelnościami aromatycznymi doskonałych whisky z Lowlands... ;) A przy okazji potestujemy bieżące "gwiazdy" bottlingu (i marketingowej nagonki) z beczek po sherry - w porównaniu do gwiazd dawnych, i nieco mniej dawnych. Również tych z absolutnego topu ;)

Pawloff - Sob Wrz 27, 2014 3:16 pm

Jak ten czas leci, już za 6 dni i bitwa o Lowland, niech drża Littlemile inne Magdaleny :twisted:
rosomak - Sob Wrz 27, 2014 5:19 pm

I nie tylko. Rzeczywiscie przekroj (dark) sherry nie zostanie potraktowany sztampowo - zatem kieliszki w dlon! :twisted:
Wiktor - Pon Wrz 29, 2014 4:01 pm

I suszarki podróżne - będziemy ekspresowo dopowietrzali.
Pawloff - Pon Wrz 29, 2014 5:02 pm

Wiktor napisał/a:
I suszarki podróżne.


nie łapię metafory...?

Tomek1 - Pon Wrz 29, 2014 5:25 pm

Młode botlingi vide Longmorny i Miltonduffy wymagają dopowietrzenia, by zasłużyć na wysokie oceny 8)
Czarek - Pon Wrz 29, 2014 9:02 pm

a tam tylko dopowietrzenie, to może już pełny post-processing: słodzenie, solenie, pieprzenie, grilowanie, cytrynowanie, octowanie, klejowanie :wink:
będą łychy palce lizać,

Pawloff - Pon Wrz 29, 2014 9:09 pm

Nie pomoże, nie pomoże...

Trzeba powiedzieć uczciwie. Jak któryś Lou albo modern sherry zasłuży na 10 trzeba ba będzie po prostu uczciwie postawić 10. Nawet jeżeli na to dziesięć będzie musiało się złożyć dziesięć kolejno otwartych butelek :lol:

Tomek1 - Pon Wrz 29, 2014 9:34 pm

Czarek napisał/a:
a tam tylko dopowietrzenie, to może już pełny post-processing: słodzenie, solenie, pieprzenie, grilowanie, cytrynowanie, octowanie, klejowanie :wink:
będą łychy palce lizać,


Możemy wziąć ten instant Taliskera i pokombinować ;) Wezmę jeszcze tabasco - w razie czego będziemy tylko ostry smak czuć :)

Pawloff napisał/a:
Jak któryś Lou albo modern sherry zasłuży na 10 trzeba ba będzie po prostu uczciwie postawić 10


Ja mam nadzieję żeby chociaż 6-7 punktowe były.

Wiktor - Wto Wrz 30, 2014 9:44 am

Tomek1 napisał/a:
żeby chociaż 6-7 punktowe były

A ja, żeby nie było słabszych... :mrgreen:
Z nauką whisky jest trochę tak, jak z nauką historii. Kto będzie studiował wybiórczo, tylko wydarzenia ulubione przez siebie (albo, jeszcze gorzej, przez innych...), nigdy nie pojmie tej problematyki całościowo. M.in. właśnie z braku generalnego zrozumienia biorą się potem kuriozalne oceny na WB, bierze się brak umiejętności znalezienia właściwych punktów odniesienia, powielanie półprawd i zwykłych mitów. Degustacja whisky z Lowlands jest jak nauka o epoce rewolucji przemysłowej. Boli już na samą myśl, ale bez jej zgłębienia ciężko byłoby zrozumieć - i tak naprawdę docenić - wydarzenia późniejsze ;)

Pawloff - Wto Wrz 30, 2014 9:58 am

Czyli poświęcić się w imię nauki czasami trzeba,
albo innymi słowy, powtarzając za znanym dowcipem:

Mama zrobiła obiad i mówi do synka: "Jasiu idź do baru i zawołaj tatę na obiad". Chłopak poszedł, znalazł tatę przy stoliku, przed nim pół litra, lekko opróżnione. Następuje wymiana zdań:
(J) - Tato, chodź na obiad
(T) - Siadaj synu
(J) - Ale tato obiad...
(T) - Siadaj mówię!!! Polej!
(J) - Ale tato, co ty..
(T) - Polej mówię!!! Pij!!!
(J) - Ale co ty, przecież ja mam 10 lat.
(T) - Pij jak ojciec każe!!!
Chłopak wypił, aż się wstrząsnął. Ojciec popatrzył i pyta:
(T) - Co, niedobre?
(J) - Oj niedobre tato!!
(T) - A widzisz, a tatuś MUSI!!!

rosomak - Wto Wrz 30, 2014 1:46 pm

Pawloff napisał/a:
widzisz, a tatuś MUSI

Tak patrze na liste i kolejnosc butelek i mysle, ze jednak bedzie ciekawie ;)
Ale uwaga! Kto nie bedzie chcial - wyjatkowo nie bedzie przymuszany! :mrgreen:

Wiktor - Wto Wrz 30, 2014 2:53 pm

Zastanawiam się, czy jednak z tymi sześcioma NASowymi nizinnymi grainami nie posunęliśmy się do przesady?
rosomak - Wto Wrz 30, 2014 2:58 pm

Nie no przeciez sa wykastrowane do 40% tak jak powinno byc wiec damy rade!
windham hell - Wto Wrz 30, 2014 5:17 pm

nieważne co byle zabawa była przednia :wink:


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group