SMWS w Polsce. |
Autor |
Wiadomość |
Krzysiek
Singlemalt Whisky Acolyte
|
Wysłany: Czw Lut 10, 2011 4:36 pm
|
|
|
A mi gazeta się podoba. Wygląda naprawdę profesjonalnie. Myślę, że u nas jeszcze długo nie zobaczymy tytułu poświęconego tylko temu tematowi; co najwyżej stronę w jakimś magazynie typu Forbes...
Jeśli chodzi o samą składkę, to wg mnie poświęcenie dla hobby 50 zł miesięcznie więcej nie jest takie straszne - nie mówimy przecież o byle klubie, tylko o stowarzyszeniu mającym z założenia charakter elitarny. Ale z tym powinno się wiązać odpowiednie przygotowanie przed otwarciem oddziału w Polsce, żeby potencjalni członkowie nie rozczarowali się na starcie. |
_________________ Slainte! |
|
|
|
|
David
Singlemalt Whisky Crusader
Ulubiona whisky: Ardbeg Park
|
Wysłany: Pią Lut 11, 2011 6:51 pm
|
|
|
Krzysiek napisał/a: | nie mówimy przecież o byle klubie, tylko o stowarzyszeniu mającym z założenia charakter elitarny. |
Bez przesady, co w tym elitarnego? Nie trzeba nic potrafić/osiągnąć/reprezentować poza paroma setkami w portwelu. Jeśli już to nazwałbym to co najwyżej - niszowym. Oczywiście każdy robi to co lubi itp. itd. |
_________________ Pozdrawiam
David |
|
|
|
|
maro
Singlemalt Whisky Follower
Ulubiona whisky: Caol Ila
|
Wysłany: Pią Lut 11, 2011 7:14 pm
|
|
|
no tak, za te pieniądze można nabyć całkiem niezłą flaszkę i śmiem twierdzić że da więcej satysfakcji niż przynależność do nawet najbardziej elitarnego stowarzyszenia |
_________________ Piję więcej!
Pozdrawiam Marek |
|
|
|
|
Krzysiek
Singlemalt Whisky Acolyte
|
Wysłany: Pią Lut 11, 2011 8:08 pm
|
|
|
Zwał jak zwał - może być "niszowym". Nie w tym rzecz. Wg mnie koszt ten można spokojnie uzasadnić, pod warunkiem, że Stowarzyszenie już na początku coś zaproponuje i pokaże kierunek rozwoju. Niech to będzie choćby jakaś coroczna impreza dla członków, czy karta rabatowa na zakupy w zaprzyjaźnionych sklepach itp. Samo "bycie członkiem" wg mnie nic nie wnosi, choćby i było za darmo. |
_________________ Slainte! |
|
|
|
|
oscarez
Singlemalt Whisky Apostle Pryncypiał BOW
Ulubiona whisky: Ben Nevis
|
Wysłany: Sob Lut 12, 2011 8:01 am
|
|
|
maro napisał/a: | no tak, za te pieniądze można nabyć całkiem niezłą flaszkę i śmiem twierdzić że da więcej satysfakcji niż przynależność do nawet najbardziej elitarnego stowarzyszenia |
i o to wlasnie
Krzysiek napisał/a: | Niech to będzie choćby jakaś coroczna impreza dla członków, czy karta rabatowa na zakupy w zaprzyjaźnionych sklepach itp. Samo "bycie członkiem" wg mnie nic nie wnosi, choćby i było za darmo. |
jak narazie to 4 setki i kilka gadzetow w tej cenie. no i wstep do ich lokali w Edynburgu i Londynie naprzyklad. A ich wlasnych lokali w Polsce to jakos nie widze. Nie wierze w takie inwestycje na tak niepewnym rynku. Koszty czynszow, wyposazenia...i ile tych lokali? jeden w Gdansku albo Warszawie? Koncesje...wiec trzeba bedzie poczekac ze 2-3 lata az moze znajdzie sie tylu czlonkow i zainteresowanych ze otwarza lokal. jeden. w optymistycznej wersji. Bo ilu trzeba by czlonkow czynnych w jednym miescie zeby utrzymac z nich scisle sprecyzowany whiskybar? w dodatku ukierunkowany tylko na nich bo inaczej jaki sens mialoby czlonkowstwo jesli kazdy sobie do takiego baru moze przyjsc?
nie trzyma mi sie to kupy panowie. wogole. |
|
|
|
|
mik_us
Ulubiona whisky: Kilka na A i na B ;)
|
Wysłany: Sob Lut 12, 2011 11:02 pm
|
|
|
maro napisał/a: | no tak, za te pieniądze można nabyć całkiem niezłą flaszkę i śmiem twierdzić że da więcej satysfakcji niż przynależność do nawet najbardziej elitarnego stowarzyszenia |
"Przynależność" mi się źle kojarzy Oczywiście, że fajnie jest wyskoczyć na drama do miejsca gdzie nas rozumieją... ale zazwyczaj i tak mamy z kim i gdzie po degustować...
Być może temat rozwinięty przed wcześnie, wiadomo, że nie od razy powstaną w Polsce salony gdzie będzie można spędzić miło czas. Najpierw będą organizowane degustacje w całej Polsce. Jeżeli wyskoczyłem z tematem jak Filip z konopi (nie tych Oscarez ) to przepraszam, ale kto jak nie my o takich wydarzeniach powinien wiedzieć. Podejrzewam, że tak samo jak etykiety z butelek i notki z degustacji tak i magazyn nie będzie tłumaczony na język polski... |
mik_us
http://whisky-blog.pl |
|
|
|
|
maro
Singlemalt Whisky Follower
Ulubiona whisky: Caol Ila
|
Wysłany: Nie Lut 13, 2011 7:52 am
|
|
|
mik_us napisał/a: | zazwyczaj i tak mamy z kim i gdzie po degustować... |
w rzeczy samej |
_________________ Piję więcej!
Pozdrawiam Marek |
|
|
|
|
Jass
Singlemalt Whisky Apprentice
Ulubiona whisky: single malt :)
|
Wysłany: Sob Lut 19, 2011 1:54 pm
|
|
|
mik_us napisał/a: | Oczywiście, że fajnie jest wyskoczyć na drama do miejsca gdzie nas rozumieją... |
Mirku, jak pijesz drama ze mną, zawsze możesz liczyć na zrozumienie |
|
|
|
|
mik_us
|
Wysłany: Śro Lip 06, 2011 10:44 pm
|
|
|
Odbylo sie pierwsze spotkanie SMWS Polska podczas którego rozdano powitalne paczki i degustowano m.in. 44.41 "Bountiful friuts". |
mik_us
http://whisky-blog.pl |
|
|
|
|
oscarez
Singlemalt Whisky Apostle Pryncypiał BOW
Ulubiona whisky: Ben Nevis
|
Wysłany: Śro Lip 06, 2011 10:49 pm
|
|
|
łaaaaałłł |
|
|
|
|
mik_us
|
|
|
|
|
Wiktor
God of Hate koordynator BOW
Ulubiona whisky: sobotnia
|
Wysłany: Nie Lip 31, 2011 10:42 pm
|
|
|
Niezbadane są koleje losu |
_________________ Pozdrawiam,
Wiktor
-----------------------------------------
"Od Arrana, ognia, wojny, i do tego od człowieka, co się wszystkim nisko kłania, niech nas zawsze Bóg obrania"
"Piłem whisky, którym Wy młodzi nie dalibyście wiary. Atakujące płomieniem prosto ku gardzieli. Piłem mieniące się Ardbegi po ciemnej sherry, nalewane prosto z beczek u bram sklepów Sukhindera. Wszystkie te dramy znikną w czasie, jak roczniki na etykietach... Czas umierać" |
|
|
|
|
rosomak
Singlemalt Whisky Prophet
Ulubiona whisky: Brora
|
|
|
|
|