|
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku
|
|
peated sherry |
| Autor |
Wiadomość |
Pocieszny_PCS
Singlemalt Whisky Crusader

Ulubiona whisky: Glendronach
|
Wysłany: Śro Sie 31, 2011 10:47 pm peated sherry
|
|
|
Salut.
Ostatnio sprobowawszy bowmora darkest jestem pod duzym wrazeniem polaczenia sherry i torfu. Zastanawiam sie co podobnego jeszcze jest w tym temacie (oczywiscie w przystepnych cenach).
Troche poszukalem i oprocz wspomnianego wczesniej darkesta znalazlem jeszcze Laga DE, ktora jest jednak troche drogawa, a z tanszych bowmore enigma, benriach heredotus, connemara sherry, bruichladdich sherry classic.
Ktore z nich sa warte polecenia? Ktore raczej nie? Moze macie dla mnie jeszcze jakies niezbyt drogie typy ( zarowno OB jak i niezalezne).
Dzieki za wszelkie propozycje i rady. |
|
|
|
 |
Pawcio
Singlemalt Whisky Apostle

Ulubiona whisky: Caol Ila
|
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 10:33 am
|
|
|
| szukaj szerowych koali;) |
_________________ Pozdrawiam.Pawcio.
"Crusader i Złych Macallan'ów Niszczyciel. Postrach Karuizaw. Protektor Ardmorów. Wielki Piewca CI. BOW Inkwizytor In Spe"P.W.Jasnowski.
NIE TEN PRZYJACIEL, CO CIĘ NIESIE Z KNAJPY DO DOMU, A TEN CO CZOŁGA SIE RAZEM Z TOBĄ |
|
|
|
 |
Wiktor
God of Hate koordynator BOW

Ulubiona whisky: sobotnia
|
Wysłany: Czw Wrz 01, 2011 10:44 am
|
|
|
Poszukaj młodszych edycji Bowmore i Benriach od niezależnych. B'laddie w sherry sprawdza się wyraźnie gorzej. Zbyt miałki (niedymny) charakter samej whisky zostaje, najczęściej, w znacznej mierze zdominowany. Poza tym, niestety: pojęcia "peated sherry" i "przystępne ceny" coraz bardziej się od siebie oddalają |
_________________ Pozdrawiam,
Wiktor
-----------------------------------------
"Od Arrana, ognia, wojny, i do tego od człowieka, co się wszystkim nisko kłania, niech nas zawsze Bóg obrania"
"Piłem whisky, którym Wy młodzi nie dalibyście wiary. Atakujące płomieniem prosto ku gardzieli. Piłem mieniące się Ardbegi po ciemnej sherry, nalewane prosto z beczek u bram sklepów Sukhindera. Wszystkie te dramy znikną w czasie, jak roczniki na etykietach... Czas umierać" |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|