Zostałem wysłany w sprawach zawodowych do Olsztyna i odkryłem naprawdę ciekawe miejsce:
http://www.hoteldyplomat....single-malt-bar
Około 30 SM, był nawet jeden bardzo rzadki okaz Glendronacha. Poza tym wszystkie podstwowe SM ze wszystkich regionów, japońskie specjały a nawet irlandzkie.
Atmosfera fajna a szkło profesjonalne.
Miła niespodzianka.
Bylismy w tym hotelu na majówce.
Moje doswiadczenia z malt barem byly troche inne.
Oczywiscie po 20ml nie polewali i pani sie od razu skrzywila ze jak to tak. Dalej pani mi chciala podac w tumblerze z lodem i musialem jej pokazac paluchem kieliszki i znowu skrzywienie.
Wybor tez za bardzo nie powala, wiekszosc oferty jest mi juz dobrze znana moze to dlatego ze konsultantem byl Jacek Krawczyk ktory wszedzie konsultuje ten sam zestaw benriach/glendronach/nikka plus kilka pojedynczych innych. Na plus moge dodac ze cenowo jest calkiem niezle.
Na pocieszenie moge dodac ze whisky bar ktory jest przy olsztynskim rynku jest jeszcze gorszy.
Honoru Olsztyna broni pub Stara Warszawska w ktorym jest bodajze 11 kranów. Nigdzie indziej w Polsce nie dostalem z kranu niemieckiego wędzonego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum