|
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku
|
|
Ocenianie whisky |
| Autor |
Wiadomość |
Wiktor
God of Hate koordynator BOW

Ulubiona whisky: sobotnia
|
Wysłany: Czw Lip 12, 2007 3:24 pm Ocenianie whisky
|
|
|
W portalu zamieściłem artykulik traktujący o systemach oceniania whisky
Czekamy na komentarze! |
_________________ Pozdrawiam,
Wiktor
-----------------------------------------
"Od Arrana, ognia, wojny, i do tego od człowieka, co się wszystkim nisko kłania, niech nas zawsze Bóg obrania"
"Piłem whisky, którym Wy młodzi nie dalibyście wiary. Atakujące płomieniem prosto ku gardzieli. Piłem mieniące się Ardbegi po ciemnej sherry, nalewane prosto z beczek u bram sklepów Sukhindera. Wszystkie te dramy znikną w czasie, jak roczniki na etykietach... Czas umierać" |
|
|
|
 |
RudeBoy
Singlemalt Whisky Combatant Szczecin Fan

Ulubiona whisky: Szkocka ;-)
|
Wysłany: Czw Lip 12, 2007 4:42 pm
|
|
|
Salut,
A nie możesz (możecie) napisać od razu książki, tylko tak po jednym rozdziale wypuszczacie? |
_________________ Zdrav,
RudeBoy |
|
|
|
 |
Czarek
Singlemalt Whisky Prophet

Ulubiona whisky: Ben Nevis i Caol Ila
|
Wysłany: Pon Paź 01, 2007 3:44 pm
|
|
|
Książka. To nie jest głupi pomysł. Myślę że i wydawcę by się znalazło. Wiktorku chodzi Ci to już po głowie ?, a jesli nie to powinno bo do powiedzenia masz chyba więcej niż to co w artykułach i na priva.
Pochyl nad zagadnieniem, pomyśl o tym tłumie nic niewiedzących, dla których nie ma obecnie, z tego co wiem, rzadnej propozycji książkowej. Oczywiście jest BOW.pl, ale książeczka to zawsze cos (osobistego ).
Pozdrawiam
Czarek |
|
|
|
 |
ukaszu
Singlemalt Whisky Combatant uisge beatha

Ulubiona whisky: dymkurzsmród
|
Wysłany: Nie Mar 09, 2008 12:41 am
|
|
|
fajnie napisane,
faktycznie w systemie 'czteroskladnikowym' wykorzystane jest nawet i mniej niz 30% skali. nie patrzylem nigdy na to w ten sposob, ciekawe i dajace do myslenia. z drugiej strony, wiesz/wiecie dlaczego trzymaja sie tego systemu skoro nie jest dokladny ? poprzez przywiazanie nie mozna wszystkiego wytlumaczyc ; )
system wybrany przez bow mnie takze najbardziej odpowiada i kiedys sam go bede pewnie stosowal
ah i gdyby komus sie chcialo czytac,
http://bestofwhisky.pl/news.php?id=54
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|