To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli best of coś-tam ;-) - [SPRZEDAM] Glenfiddich 12YO, 15YO, 18YO

MaltMaster - Śro Lis 14, 2012 9:37 pm

zgadzam sie
oscarez - Śro Lis 14, 2012 9:38 pm

Rajmund napisał/a:
No chyba, że w ramach samoumartwiania się. Wtedy to rozumiem. Ale może od razu chwyć za Loch Lomond NAS. Albo tak, nie przymierzając, Glenkinchie. Żadnych półśrodków.

albo Glenmorangie...aa sorry miało być o whisky :wink:

MaltMaster - Śro Lis 14, 2012 9:40 pm

tak 51 exellansow i jeszcze dwa dojada w przyszlym tygodniu
Pawloff - Śro Lis 14, 2012 10:13 pm

rosomak napisał/a:
...a takze niestety 30 (bardzo drewniana moim zdaniem...).

Ciekawe jak bardzo te same OB potrafią się różnić... Na spotkaniu w warszawie piliśmy 30 YO i drewna nie było tam wcale, a do tego była płaska i 15 solera oraz 21 carraibian przebijała ją wielokrotnie swoją złożonością i dojrzałością... w tym zestawieniu ;)

Po co ja sampla przed jej próbowaniem, brałem na wyjazd... :D

Jak już bym miał się katować Fidikiem 30 XXX to zdecydowanie lepiej wydać te pieniądze na zakup 6 butelek 15-tki...

Anonymous - Śro Lis 14, 2012 10:31 pm

Chyba wstyd pisać, ale cóż, 21 nawet mi smak... Tzn chciałem rzec, że nawet była na 6 ... ;)
Wiktor - Śro Lis 14, 2012 10:39 pm

No. :mrgreen:
rosomak - Śro Lis 14, 2012 10:40 pm

Pawloff napisał/a:
Ciekawe jak bardzo te same OB potrafią się różnić

Jest do sprobowania u Wiktora i jakos nie znajduje amatorow na zadnym ze spotkan, ktore sie u niego odbywaja. Moze inne serie sa lepsze, ale z tego co czytam po blogach/opisach to watpie - jak ktos chce poczestowac nowa wersja to chetnie - zestawimy z excellencem i ocenimy.

Pawloff - Śro Lis 14, 2012 10:51 pm

Danielito napisał/a:
Chyba wstyd pisać, ale cóż, 21 nawet mi smak... Tzn chciałem rzec, że nawet była na 6 ... ;)

w tamtym zestawieniu wypadla calkiem przyzwoicie, a 30 XXX zamiatala pod dywan i zdeptala bez skrupulow...

rosomak - Śro Lis 14, 2012 10:55 pm

Co tylko pokazuje jak niski byl poziom pozostalych......
Wiktor - Śro Lis 14, 2012 10:58 pm

rosomak napisał/a:
jakos nie znajduje amatorow na zadnym ze spotkan

Ale za to w jagnięcej pieczeni sprawdza się idealnie ;)

p1l3k - Czw Lis 15, 2012 12:02 pm

Jako, że potrzebuję gotówki a "towar" zalega mi jedynie na półce jestem skłonny sprzedać całość za 350zł (to chyba nie jest wielka cena), jednocześnie bardzo proszę o nie spamowanie :)

ps. co to jest jak nie Whisky? piwo? czy może napój alkoholowy?

Pawloff - Czw Lis 15, 2012 12:49 pm

p1l3k napisał/a:
Jako, że potrzebuję gotówki a "towar" zalega mi jedynie na półce jestem skłonny sprzedać całość za 350zł (to chyba nie jest wielka cena)

dorzuć jeszcze zgrzewkę Pepsi i kto wie...

p1l3k napisał/a:
jednocześnie bardzo proszę o nie spamowanie :)

wyrażania opinii na temat produktu na otwartym forum zabronić raczej nie można...

Spróbuj może wystawić na e-bayu i wtedy zbadasz, czy wielka, czy nie wielka... a i też nikt nie będzie mógł wtryniać się do Twojej aukcji ;)

MaltMaster - Czw Lis 15, 2012 2:50 pm

p1l3k, na tym forum raczej nie sprzedasz butelek w wersjach podstawowych bo panowie na tym forum raczej "gardza" takimi wypustami.ja sam wielokrotnie bylem celem roznych mniej lub bardziej wyszukanych docinek,wiec radze poszukac nabywce gdzies wsrod znajomych.
Pawloff - Czw Lis 15, 2012 3:22 pm

MaltMaster napisał/a:
p1l3k, na tym forum raczej nie sprzedasz butelek w wersjach podstawowych bo panowie na tym forum raczej "gardza" takimi wypustami...

za dobrą cenę myślę, że zainteresowanie się znajdzie, sam jeszcze kilka lat temu chętnie bym odkupił...

Proponuję zachować odrobinę dystansu... Jeżeli ktoś będzie zainteresowany z pewnością odezwie się na priva.

MaltMaster napisał/a:
sam wielokrotnie bylem celem roznych mniej lub bardziej wyszukanych docinek,wiec radze poszukac nabywce gdzies wsrod znajomych.

nie brałbym uwag na temat opisywanej whisky osobiście... z tego co czytałem to wychwalałeś mizernoty i krytyka posypała się pod kontem opisywanych butelek i sposobu doboru kolekcji... a nie osoby kolekcjonera...

Sam nick "MaltMaster" pewnie też prowokuje osoby, które naprawdę wiedzą coś o maltach, żeby Cię sprowadzić na ziemię...

MaltMaster - Czw Lis 15, 2012 3:26 pm

a mozesz przytoczyc mizernote ktora wychwalalem?bo nie przypominam sobie

[ Dodano: Czw Lis 15, 2012 3:29 pm ]
wiesz co,czepiasz sie nicku?nick to nick,wybralem sobie taki zeby kojarzyl sie z whisky i tyle

[ Dodano: Czw Lis 15, 2012 3:31 pm ]
pewnie chodzi ci o glenkinchie?tak mysle.wiesz wtedy to byly poczatki i nie wiedzialem za wiele.mlody kierowca tez nie zaczyna od ferrari,prawda?