UWAGA! Obecna zawartość serwisu jest testowa - strona jest w trakcie tworzenia. 25.08.2019 Poniedziałek 16:19
 
    Loch Dhu 
 
Wiek whisky:10 y.o.Moc:40 %
Typ whisky:Single Malt Ranking:
Rocznik:inny W bazie od:2005-08-28
Dystrybutor: o.b. Na forum:
Seria: bez serii
 
 
     
 
 
 
RajmundAromat/barwa:

Głęboko brunatny, wręcz hebanowy.
W aromacie przede wszystkim lukrecja. Take karmelowo-anyżkowo-palone paskudztwo. Palony karmel. Podłej jakości sherry. Lepka słodycz kiepskiego słodkiego wina lub wiśniowej "Nalewki Babuni". Gorzko-słodki. Słodycz typu lepkiego, syropowego. Krople żołądkowe. Wosk pszczeli. Imbir. Palone suche liście. Nieco eukaliptusowej świeżości.
Po dodaniu wody Loch Dhu zaczyna nieco przypominać whisky, pojawiają się akcenty słodowe, ale przytłoczone są przez wszystkie te akcenty, o których powyżej. Przypalone powidła śliwkowe domowej roboty. Napar lipowy. Odrażający.

Smak/finish:

Smak lekki, a jednocześnie słodki jak syrop. Po chwili skrajnie wytrawny i cierpki, wręcz zasysa policzki do środka. Gorzki i kwaśny. Piołun. Owoce tarniny. Palony karmel. Coś straszliwie okropnie szpitalnego w smaku - lizol? Całe mnóstwo akcentów smakowych rodem prosto z obleśnej lukrecji.
Finisz zdecydowanie zbyt długi! Chciałoby się żeby się skończył i sobie poszedł natychmiast. Gorycz piołunu, cierpkość tarniny. Podniebienie zdewastowane na co najmniej pół dnia.

Uwagi:

Powinni tego zabronić! Całe szczęście, że Loch Dhu już nie jest produkowana i kolejnym pokoleniom oszczędzono tego doświadczenia. Świat jest wystarczająco okrutny...

Ocena:
 
 
 
R E K L A M A