To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli 'a gdzie ją dostałeś?...' - Kompetentni sprzedawcy...

ElBocheno - Sob Gru 16, 2006 12:30 pm
Temat postu: Kompetentni sprzedawcy...
Witam!
Byłem ostatnio w trzech warszawskich sklepach alkoholowych. Dwa z nich to Alkohole Świata a jeden nosi nazwę "Planet Alkoholi".
W każdym z nich ekspenient robił zdziwioną minę :shock: gdy pytałem single malt.
Echhh...

David - Sob Gru 16, 2006 5:32 pm

Bo to pewnie alkohole...ale z innego świata :mrgreen:
Pozdrawiam

Pawcio - Nie Gru 17, 2006 10:13 pm
Temat postu: Re: Kompetentni sprzedawcy...
ElBocheno napisał/a:
Witam!
Byłem ostatnio w trzech warszawskich sklepach alkoholowych. Dwa z nich to Alkohole Świata a jeden nosi nazwę "Planet Alkoholi".
W każdym z nich ekspenient robił zdziwioną minę :shock: gdy pytałem single malt.
Echhh...

No ale gdzie jest haczyk?? Bo nie kumam ?? Toż to standardowa procedura. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ElBocheno - Nie Gru 17, 2006 11:04 pm

No właśnie Pawciu, standardowa jak cholera. Tylko takiego standardu należałoby się spodziewać po sklepie nocnym a nie ambitnym (?) Alkohole Świata...
Ale oczywiście zgadzam się z Tobą w 100% - oczyma wyobraźni widziałem zdziwione (a zarazem nie skażone procesem myślowym :? ) miny ekspedientów zanim przekroczyłem progi ich przybytków...
Chyba zacznę rajdy po stolicy w poszukiwaniu kompetentnego sprzedawcy alkoholu. :twisted:

Pawcio - Wto Gru 19, 2006 1:19 pm

Daj spokój masz kompetentnego pod nosem, proponuje zakupy u Wiktora.Ja jestem bardzo zadowolony. :mrgreen:
michu - Śro Gru 20, 2006 6:58 pm

Pawcio napisał/a:
proponuje zakupy u Wiktora.

ten ekspedient przynajmniej jarzy co to single malt :wink: :wink: :wink:
pozdr.
hans gas cichy

David - Śro Gru 20, 2006 8:54 pm

no jarzy, jarzy i to jeszcze jak :mrgreen:
bowmore - Śro Sty 31, 2007 12:12 pm

proponuje sprawdzic sklepy Ballantines :) na kruczej 47a i pulawskiej 22, mysle ze sie pozytywnie zdziwicie:)
Wiktor - Śro Sty 31, 2007 1:56 pm

pozytywnie! choć nie tylko ;) wkrótce przedstawimy komentarz do ich aktualnej oferty (trzeba przyznać - faktycznie szerokiej)

no no... aż się człowiek cieszy że rynek jest rozwojowy :]

bowmore - Wto Lut 06, 2007 4:21 pm

czekam na szersze sprawozdanie z wizyty w sklepach, bo sam jestem ciekaw jakie sa wasze opinie :) (w sumie mozna obejrzec takze ich strone internetowa www.sklep-ballantines.pl - jest tam chyba duza czesc tego co mozna spotkac na pułkach w ich sklepach)

pozdrawiam

wered - Czw Maj 22, 2008 11:40 am

bowmore napisał/a:
czekam na szersze sprawozdanie z wizyty w sklepach, bo sam jestem ciekaw jakie sa wasze opinie :) (w sumie mozna obejrzec takze ich strone internetowa www.sklep-ballantines.pl - jest tam chyba duza czesc tego co mozna spotkac na pułkach w ich sklepach)

pozdrawiam

A widzieliście sklep amsterdam 24...balaś się nie umywa.
:arrow:

Wiktor - Pią Maj 23, 2008 5:17 pm

Na początek cytacik... skądinąd ;)
"Na degustacji zaprezentowane zostaną whisky single malt starzone w beczkach po sherry, porto lub maderze. Do każdego z trunków dobrane zostanie wino, które wcześniej dojrzewało w tychże beczkach. Dzięki temu, uczestnicy będą mieli okazję przekonać się jak wiele aromatów oraz smaków w whisky pochodzi właśnie z beczki winiarskiej."
Kolejny kompetentny pokaz powinien pokazywać oraz udowadniać wszem i wobec, jak wiele smaku coca-coli w whisky z colą pochodzi właśnie z coca-coli. Uczestnicy będą mieli okazję przekonać się jak smakuje coca-cola. Chociaż... może lepiej będzie coca-colę zastapić czym innym? Kawą po turecku, sokiem z kiszonej kapusty albo zsiadłym mlekiem? :mrgreen:

Wojciech - Pią Maj 23, 2008 5:55 pm

Skrajny defektyzm :roll: Wyobraziłem sobie whisky z beczki po Coca Coli (najlepiej Zero) :mrgreen: To może przebić tylko beczka po solonych śledziach. :idea:
Ale dobrej madery to bym się chętnie napił. A jakby to był jeszcze rocznik 18??, to byłby już odlot :lol:

windham hell - Pią Maj 23, 2008 6:05 pm

a nie lepiaj by było gdyby organizator takiego spotkania przytargał puste beczki w których degustwane malty lezakowały ,każdy mógłby włożyć głowę do beczki i wdychać aromaty ewentualnie possać debową klepkę :mrgreen:
Mistu - Pią Maj 23, 2008 10:48 pm

30 letnia klepke, dajmy jej troszke oryginalnosci :mrgreen: