To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli cały świat w jednym dramie - Galeria Malt

ElBocheno - Pon Sty 14, 2008 12:30 pm
Temat postu: Galeria Malt
Znalezione w necie...

http://www.galeriamalt.pl/cafe.php

:)

Czarek - Pon Sty 14, 2008 12:45 pm

Ups, no to się narobiło :wink:
Miłe to to, zaprosiłem Piotra na forum, może sie skusi

Wiktor - Pon Sty 14, 2008 12:59 pm

tak znamy się, znamy, słynny Port Ellen za pięć tysięcy w sklepie... :roll:

...czy może już sprzedany? ;)

parominius - Pon Sty 14, 2008 1:39 pm

ładniutka miejscóweczka..klimacik rodem z "paryżanianych" kafejek poplątanych z nowoczesnością...a i wcale zacna paleta dla opojów :wink: choć trzymająca się zasady "w miare młode"...pan Bałtroczyk byłby naprawdę miłym akcentem na naszym forum(humor!..opowieści!)..więc...panie Piotrze serdecznie zapraszamy! :D
Czarek - Pon Sty 14, 2008 2:53 pm

cen nie komentuję :wink:
Wiktor - Pon Sty 14, 2008 2:58 pm

żarty żartami, ale inicjatywa piekna, sztuka i whisky, przyszłościowe połączenie i wzór do naśladowania
Czarek - Pon Sty 14, 2008 3:13 pm

Żarty, żartami
Inicjatywa, inicjatywą
a ceny cenami,

Glenfarclas 21 -580 zł, 105 - 350 zł
nawet Glenfiddich 12 - 250 zł
lub i takie cuda jak PE 26 yo DL - 6000 zł

no i po zawodach :mrgreen:
Elita wita :wink:

parominius - Pon Sty 14, 2008 4:13 pm

Czarek napisał/a:
Elita wita

...już widzę stadko tych wszystkich snobków pijących w rżniętych tumblerach jakiegoś zacnego "Makalanka" sponiewieranego przez kostkę lodu..... :twisted:

...jeśli zaś chodzi o ceny...hmm,iście kabaretowe... :cry:

Czarek - Pon Sty 14, 2008 4:41 pm

Nie każdy podchodzi do zagadnienia z takim namaszczeniem jak tu w BOW, ale sądząc po uwidocznionym tam szkle (w ręce) Macallana lodem raczej nie uszlachetniają. Faktem jest że ceny jak i skromna oferta budzą dyskomfort, ale samo to iż takie miejsce istnieje, choćby nawet raczej dla wybrańców :wink: , powinno cieszyć.
A że my mamy Wiktorka to nasze szczęście :wink:

Wojciech - Pon Sty 14, 2008 5:44 pm

Ale wszyscy się skuszą na Aedbeg :lol: w kawiarni.
A na dodatek jak się przeczyta w sklepie, że Ardbeg to stosunkowo mało znana whisky z Islay :mrgreen: pełna rewelacja.
Ceny z kosmosu, poziom strony też kosmiczny. Wprawdzie nie ma after benedyktyńsku :lol: (kto był w Żelazowej Woli, ten na pewno pamięta), ale parę perełek jest.

Wiktor - Pon Sty 14, 2008 10:22 pm

Wojciechu, a może wtedy w Żelazowej trafiliście do klubu miłośników filmu "Miś"? :lol:

Ja jednak będę bronił Galerii Malt... Dlaczego? ;) Zaczynając od końca, mam w 3Mieście znajomych artystów i z tego co słyszałem Galeria zamierzała w niedalekiej przyszłości pokusić się o promocję takich jak moi ziomkowie właśnie twórców młodszego pokolenia, z może niewielkim stażem, za to z niewątpliwym talentem :wink: I chwała im za ten zamiar, oby się powiódł ;)
Dwa: nie widzę na stronie GM denerwującej pretensjonalności i nadęcia, dość powszechnego tu i ówdzie, przeciwnie, są przesłanki by sądzić że mają o whisky jako takie pojęcie i nie robią z tego faktu wielkiego halo :) Trzy: mają fajny wystrój lokalu ;) Cztery: nie jest wykluczone że niebawem wykroi się nam jakaś forma współpracy ;) A po piąte i ostatnie wydaje mi się, że Pan Właściciel to równy gość ;) w TV robi sympatyczne wrażenie, no i ponoć szczególnie lubi Laphroaig ;) a przede wszystkim lubi alkohol :twisted: od razu człowiek czuje jakąś niewytłumaczalną nić sympatii :mrgreen: zauważyliście że przyznawanie się do tego (alkoholu, nie sympatii) jest obecnie niemal niespotykane a posądzenia o to spotykają się z jakże świętym oburzeniem? możnaby pomysleć że w tym kraju sami abstynenci mieszkają :lol: a tu proszę, człowiek nie tylko się nie kryje ze swoimi upodobaniami, ale chwali się nimi publicznie - a jest i czym 8)

Grish - Wto Sty 15, 2008 4:32 am

cytat ze strony GM
"Powiem Państwu w zaufaniu: zawsze chciałem mieć dużo alkoholu"
Jakbym slyszal Wiktora za mlodych lat :)
Anyway , Trafil swoj na swego Wiktorze.....

Fakt faktem Galeria Malt moze przytloczyc cenowo, ale jesli chodzi o sam zamysl i realizacje przedsiewziecia to pod tym wzgledem naleza sie duze brawa.
Ile mamy takich miejsc w Polsce, gdzie czlowiek doslownie z ulicy moze wejsc do lokalu i miec stycznosc z taka mnogoscia single maltow czy tudziez blend whisky ?

Zastanawia mnie jedno ....... Ile Port Ellenow pan Piotr juz zdazyl sprzedac :)

parominius - Wto Sty 15, 2008 7:25 am

Może Wiktorku czas otworzyć coś własnego?....jakiś szlachetnie nieskomplikowany whiskybar...gdzie przestrzeń współtworzy z buteleczkami miraż jak ze snu whisky opoja?
Mówiąc całkiem juz serio to świetny pomysł otwierając restauracyjkę gdzie Whisky gra główne skrzypce.Ile jest takich miejsc iście "maltowych" w Polsce?...... :?

Czarek - Wto Sty 15, 2008 10:02 am

Sama idea jak dla mnie bardzo, bardzo, psów na nikim nie wieszam, tyle tylko że ceny odstraszają.
Sympatia do ludzi o podobnym "światopoglądzie " to naturalna sprawa :wink:

windham hell - Wto Sty 15, 2008 11:07 am

Fakt ceny odstraszają ale ,niektóre to chyba razy dwa np.Old Pulteney,ale wystrój miejsca bardzo pozytywny pewnie klimat jest niekiepski i ogólnie idea godna pochwały.