czyli 'dlaczego napisałem whisky dwa razy?' - Łojenie*
windham hell - Pon Lut 25, 2008 7:14 pm
| Wiktor napisał/a: | | Brawa dla Pawcia za natchnienie |
Wiedziałem że to sprawka Pawcia przeciez to On w sposób najbardziej zdecydowany trzyma butlę
Mistu - Pon Lut 25, 2008 7:32 pm
| Wiktor napisał/a: | | jak atak z szablami na czołgi, jak Rejtan rozpostarty w drzwiach, jak Termopile, jak Pearl Harbour, jak przespanie z premedytacją milenijnego sylwestra, jak anty-TajMahal w świecie whisky... |
A Wajda nie dostał Oscara
parominius - Pon Lut 25, 2008 8:19 pm
| windham hell napisał/a: | | Wiedziałem że to sprawka Pawcia przeciez to On w sposób najbardziej zdecydowany trzyma butlę |
Ma chłop doswiadczenie..za młodu zapewne nabierał szlifów z różnymi modelami butli
Czarek - Pon Lut 25, 2008 9:20 pm
| Wiktor napisał/a: | | Brawa dla Pawcia za natchnienie |
zaiste, on ci to sprawił,
| Wiktor napisał/a: | | genialny bo spontaniczny performance |
to mi sie nawet podoba
o ile Maccalan został przykładnie zbesztany (było za co - ta cena ),
to z Aberfeldy już tak żle nie było, faktycznie średnia whisky, co do której może zbyt wiele sobie wyobrażaliśmy, ale to zwykłe ryzyko zawodowe, a z M to poprostu popłynęliśmy równo .
Grish - Pon Lut 25, 2008 11:19 pm
Gdybysmy pili Macallana w piatek bezsprzecznie otrzymalby Zlotego Kabanosa 2008
a tuz za nim Cabbanosmore Destilery Edition
Pawcio - Wto Lut 26, 2008 10:09 am
| Mistu napisał/a: | | Wiktor napisał/a: | | jak atak z szablami na czołgi, jak Rejtan rozpostarty w drzwiach, jak Termopile, jak Pearl Harbour, jak przespanie z premedytacją milenijnego sylwestra, jak anty-TajMahal w świecie whisky... |
A Wajda nie dostał Oscara |
Ale Wikor powinien za to porównanie
parominius - Sob Mar 08, 2008 4:47 pm
...ech..no i "wyłojiłem" stówencję Bowmore 16yo WG..
Zaprawdę powiadał "ojciec" Wiktorek-w tej cenie (32 zł-100ml)trudno o lepszego Bowmorka...
Na języku istna bitwa o Termopile...bezpardonowy słono dymny atak miażdżący broniące sie kubeczki smakowe.Huwce wytrawności,kryształków morskiej soli i jodu uderzaja z nad morza całą swoja potegą...ech,poległem w rozkosznych konwulsjach.Jednocześnie z mgiełki torfowej mgły wychynęły zakute w zbroje z morskiej bryzy fale pikantności... Całkowicie straciłem przytomnosć.....echo bitwy jeszcze długo zozbrzmiewało dymno pikantną słodyczą w mojej "zbitej" głowie...
Co ciekawę "nos" owego Bowmorka nie przygotowywał na to co miało nastąpić...był niczym posłaniec,którego wysłano z propozycją schowania mieczy... ..uśpił moją czujność...a potem....potem huwce z Jslay nabiły mnie na ostry pal...
windham hell - Sob Mar 08, 2008 4:52 pm
| parominius napisał/a: | | atak miażdżący broniące sie kubeczki |
| parominius napisał/a: | | poległem w rozkosznych konwulsjach |
| parominius napisał/a: | | "zbitej" głowie |
| parominius napisał/a: | | huwce z Jslay nabiły mnie na ostry pal |
Same przyjemności a ostatni akcent to już nie kończąca się ekstaza
Mistu - Sob Mar 08, 2008 5:13 pm
| parominius napisał/a: | | Zaprawdę powiadał "ojciec" Wiktorek-w tej cenie (32 zł-100ml)trudno o lepszego Bowmorka... |
Tez uwazam, ze jest fajna ale nie powaliła mnie na kolana. Jednak wolę Ardbega badz Caol Ile, przede mna jeszcze lagav
Ja Bowmore oceniłem jako ciekawa pod wzgledem przenikania sie smakow, za to ma plus, rozkreca sie w czasie, jednak zauwazyłem ze wole akcenty zdecydowanie dymne a dla mnie Bowmore to ,,kwiatki rosnące na torfie''. Mimo wszystko daje jej 6
parominius - Sob Mar 08, 2008 5:26 pm
| Mistu napisał/a: | | Tez uwazam, ze jest fajna ale nie powaliła mnie na kolana. Jednak wolę Ardbega badz Caol Ile, przede mna jeszcze lagav |
Mnie uwiodła...naprawdę uwiodła....kurcze..
windham hell - Sob Mar 08, 2008 5:48 pm
| parominius napisał/a: | | Mnie uwiodła...naprawdę uwiodła....kurcze |
Masz całkowitą rację parominiusie jeżeli miałbym oceniać to 8 punktów ,mnie zwaliła z nóg dosłownie -elegancka acz zdecydowana i silna te dwa punkty zostawiam sobie na coś co pozbawi mnie swiadomości na co namniej dwa dni
Mistu - Sob Mar 08, 2008 5:55 pm
To jest własnie fajne ze kazdy ma inny gust, mi co niektore zakupione srednio przypasowały. Zauwazam swoj region - Islay
windham hell - Sob Mar 08, 2008 6:05 pm
| Mistu napisał/a: | | Zauwazam swoj region - Islay |
Tu Mistu też masz rację ,chociaż ja już w tej chwili nie przesądzam ,zapewne jeszcze nie jedna i nie dwie słodowe spowodują radosne migotanie przedsionków a wiem że niekoniecznie muszą pochodzić z Islay ale z całą odpowiedzialnością moge powiedzieć że to również mój najulubieńszy region
Mistu - Sob Mar 08, 2008 6:52 pm
Pewnie ze nie ma co zamykac sie na inne regiony, zwłaszcza ze z ostatnio kupywanych zarówno spodobał mi sie Talliskier, Springbank i Imperial a to jakby nie patrzec rózne strony Szkocji:)
Czarek - Sob Mar 08, 2008 8:37 pm
| windham hell napisał/a: | | dwa punkty zostawiam sobie na coś co pozbawi mnie swiadomości na co namniej dwa dni |
spra ilość i po sprawie , nawet niekiniecznie whisky
|
|
|