czyli lustra precz! - XI Spotkanie
RudeBoy - Śro Sie 23, 2006 7:16 pm
Salut,
Pisałem to rok temu, napiszę i teraz: jeden termin - wszystkim pasuje, dwa terminy - pasuje połowie, trzy terminy - pasuje 1/3. Z doświadczenia motocyklowych zlotów: ustalamy termin - kto może ten przyjedzie. W razie czego więcej będzie dla nas Ja między innymi dlatego nie przyjechałem na IX Spotkanie - po prostu termin mi nie odpowiadał
Przy dwóch terminach mogliśmy być, przy trzech to ja już nie wiem
Zdrav,
--
RudeBoy Robert
Pawcio - Czw Sie 24, 2006 9:15 am
Kurna ja i tak bedę nawet jak to zrobicie w tajemnicy i nie podacie terminu;))
Może uć też się odezwie?? ostatnio chłopaki przyjeżdzaja coraz większą gromadą;))
Co do pogody to i tak jest loteria, jeszcze sie nie zdażyło żeby pogoda zaważyła na jakości Spotkania.
Wiktor - Nie Sie 27, 2006 9:15 pm Temat postu: sz-n na XI-m w kwestii komunikacji: prosimy wszystkich o ewentualne zaktualizowanie lub dopisanie do forumowego profilu swojego adresu e-mail, powinno pomóc
w kwestii XI Spotkania: obecności zagwarantować nie możemy, niestety niezależnie od tego który z proponowanych terminów zostanie ostatecznie wybrany (vis major), niemniej jeśli byłaby możliwość niezobowiązującej rezerwacji miejsc to prosimy o trzy sztuki w/s zaś zaopatrzenia jak zwykle do dyspozycji.
Rajmund - Pon Sie 28, 2006 11:36 am
Ja, oczywiście, też tam będę. Jeśli tylko termin nie będzie stał w kolizji z moim innym wyjazdem (służbowym), który planowany jest (zdaje się) na początek października. Każdy inny termin jest dobry dla mnie. Co mi przypomina, ze muszę sprawdzić kiedy ten wyjazd, cholera...
A propos, Wojciechu, czy zapadły jakieś decyzje - przynajmniej szkicowe - co do menu na XI Spotkanie? Nie chcemy odbierać tego przywileju Gospodarzom, ale warto by wiedzieć czego się spodziewać...
Pozdrawiam,
Rajmund
Wojciech - Wto Sie 29, 2006 3:40 pm
Gospodarze są otwarci na propozycje. Zaliczyliśmy już dawno oczekiwany Glenfarclas. Może teraz coś z innej beczki Wydaje mi się, że można podzielić tradycyjnie degustację na 2 dni. Na początek dla rozgrzewki może Speyside, a w sobotę Islay. Widziałem piękne zdjęcie zrobione przez Rajmunda, na którym były jeszcze piękniejsze beczki w Bruichladdich Może na drugi dzień ta piękna destylarnia. Nawet bez niezależnych, ich oferta jest bardzo szeroka. Co o tym sądzicie
Na pierwszy dzień mamy już jedną butelkę przygotowaną - Mortlach Fauna i Flora. Chyba nie będzie opozycji. Czy może ktoś nie lubi Mortlach ?
Oczywiście możliwości zakupowe zależą od ilości chętnych. Na razie jest z tym trochę krucho, ale mam nadzieję, że się ruszy. Proponuję przenieść jednak termin na 10-12 listopada. Tomek jako jeden z pierwszych zaczął interesować się Spotkaniem i za to należy się nagroda. Ale jak znów zawali i nie przyjedzie, to postaramy się, by za karę musiał wypić koktail z Printersa-Dillona-i tego cudu z Modliszowa.
Wojciech
Wiktor - Wto Sie 29, 2006 9:22 pm
| Wojciech napisał/a: | | Czy może ktoś nie lubi Mortlach ? |
ja
A teraz serio-serio. Wspomniany późniejszy termin wydaje się być pewniejszym z różnych względów, zatem jesteśmy za.
Menu... Propozycja Wojciecha bardzo mi się podoba. W zeszłym roku miałem okazję kosztować równolegle bodaj 5 caskowych wersji oficjalnych z Bruichladdich i co najmniej trzy z nich były naprawdę co najmniej dobre. No a Rajmund pił u Jima w zeszłym miesiącu, niech mnie zatem poprawi jeśli się mylę twierdząc że B'Laddie pnie się ostatnimi czasy w górę - przynajmniej jeśli chodzi o jakość tego co wypuszczają na rynek. Pomijam tu rzecz jasna wynalazki typu very dark sherry cask limited edition za 200 i więcej ojro
I tak, z moich notatek wynika że zdecydowanie wartymi spróbowania są wersje 1989 CS oraz 20 y.o. 2nd Edition, kosztujące odpowiednio 49 i 89 ojro. Myślę że starszymi wersjami nie warto sobie zaprzątać głowy, bo raz - cena, dwa - są nieco... dziwne Co tam, są paskudne Nie rezygnowałym jednak zupełnie z niezależnych bottlingów, bo trafiają się wśród nich stosunkowo niedrogie perełki. Na dniach postaram się dowiedzieć czy jest obecnie do kupienia coś wybitnego w wersji independent Na ukoronowanie wieczoru przydałoby się coś extra, nie uważacie? I chodzi mi po głowie jedna nazwa - PE...
Co do wieczoru w Highlands/Spey to sprawę mam niejako ułatwioną gdyż kilka planowanych ciekawostek stamtąd "nie załapało" się na ostatnie Spotkanie (po prostu z braku czasu). Wśród nich jest GENIALNA Strathisla 1977 od The Bottlers (ci od Teaninich poległej w pamiętną sobotę), 27yo sherry cask - ale niech nikogo to nie zwiedzie, wystarczy rzucić okiem na fotkę W mojej ocenie perfekcyjne połączenie akcentów pochodzących z obu typów beczek... i jeszcze więcej! Minusem jest cena (111E), niemniej to zdecydowanie pewny zakup - jesli chodzi o jakość. Druga propozycja: Strathavon 1970, czyli (The) Glenlivet w wersji Berry Bros very dark sherry cask 29 yo (115E). Propozycja trzecia - Edradour The Dark One: pierwsza, najlepsza limitowana wersja CS z beczki po b. ciemnej sherry wypuszczona na rynek zaraz po przejęciu destylarni przez Signatory, niejako z tej właśnie okazji (60E za 0,5l). Wreszcie Glen Albyn 1974 z JWWW bourbon cask w cenie 75,50E. W odwodzie są jeszcze o ile pamiętam oficjalne Glenrothes (może w konfrontacji z w/w Edradour?), ewentualnie rozważany w jakimś momencie Dalmore (tu jednak mam mocne podejrzenia że jedyną wersą wartą uwagi jest 30yo, która niestety nie należy do najtańszych).
[ Dodano: 29 Sierpień 2006, 23:48 ]
i kolejne zdjęcia - tym razem te które udało mi się wydobyć z przepastnych czeluści mojego telefonu jakość wyłącznie poglądowa
Kami - Śro Sie 30, 2006 2:53 pm
10-12 listopada pasuje mi jak najbardziej, już zrobiliśmy sobie parafkę w kalendarzu "żadnych dyżurów i takich tam innych pierdoł:)"
Jak nawalę to obiecuję nawet autovidol czy inny uśmiech sołtysa wypić przed komisją
David - Pią Wrz 01, 2006 2:03 pm
Witam!
Czyli ostatecznie ustalamy termin na 10-12 listopada i prosimy o potwierdzanie swojej obecności
Pozdrawiam
Rajmund - Pią Wrz 01, 2006 4:19 pm
Obecny!
Pozdrawiam,
Rajmund
Pawcio - Pią Wrz 01, 2006 5:19 pm
no chyba będę ), tylko że się wacham czy już nart nie zabrać;((
RudeBoy - Pią Wrz 01, 2006 6:38 pm
Salut,
RudeBoy będzie, RudeGirl planuje być
Zdrav,
--
Rude
michu - Pią Wrz 01, 2006 9:27 pm
poraz jedenasty mnie nie będzie..
Rajmund - Pią Wrz 01, 2006 9:30 pm
No przestań... Nie rób nam tego po raz kolejny... Ale wytrwały jesteś, to fakt...
Wojtek - Sob Wrz 02, 2006 3:37 pm
Wstepnie zgłaszamy akces Wstępnie, bo jeszcze musi się okazać, czy Asia nie będzie miała w ten weekend jakiś zajęć z zaocznymi czy cuś. Ale powinniśmy być !
Pawcio - Sob Wrz 02, 2006 7:02 pm
Jestem po rozmowach z Pawłem z Łodzi i Zapendem , obaj maja jeszcze sami sie zgłosić ale wstępnie piszę żę maja być.!!
|
|
|