To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli spróbuj zanim będzie za późno... - Yoichi 20yo, Gen Ord 25yo, Thomas H. Handy Sazerac 2009

PawelWojcik - Sob Wrz 24, 2016 1:43 pm

@avatar1313
do bigosu dodaj bialych trufli. wystarczy 1g/litr, wiecej malo daje, szczescie rosnie nieliniowo. to drozej niz Yoichi, ale warto. serio.
Sazerac - o co chodzi???

Wiktor - Sob Wrz 24, 2016 1:58 pm

kupuję różne rzeczy pod wpływem impulsu lub widzimisie. I tacy ludzie istnieją. Więc jeśli w odczuciu kogokolwiek, moja oferta jest nieodpowiednia, proszę aby przyjął, że jest skierowana do ludzi mojego pokroju, którzy czasami przepłacają, bo bardzo czegoś chcą.

Nie będę polemizował ;) Jednak tak jak istnieją osobniki, którym i 700 euro za flaszkę Yoichi 20yo zupełnie nie wadzi, tak są i tacy frustraci, zazdrośnicy i upierdliwi szczególarze, którzy uważają taki wydatek za szczyt bezsensu i efekt wyłącznie chwilowej mody na japońską whisky. Przed czym należy postronnych czytelników przestrzec. W imię, powiedzmy, solidarności międzyludzkiej ;)
Pozwólmy zarówno tym pierwszym zamawiać sample, jak i tym drugim głośno wyrażać tutaj swoje zdanie na ten temat. Fair enough? ;)

Pocieszny_PCS - Sob Wrz 24, 2016 2:14 pm

Dobra, zwracam honor. Jeszcze kilka miesięcy temu była dostępna bez problemu, teraz wszędzie OOS.
Za 600zł też była i to jeszcze rok temu a nie 3 lata :P
Nie boli mnie to. Piłem. Dobra. Zastanawiałem się czy nie kupić wtedy, ale aż tak dobra to nie była

avatar1313 - Sob Wrz 24, 2016 2:24 pm

Fair. Zwłaszcza ta międzyludzka i międzypokoleniowa (jak mniemam) solidarność. Czy japońce to moda, nie wiem, ostatnio piłem Jamazaki Słonia i uważam, że jest jedyną w swoim rodzaju. A jeśli ktoś chce spróbować Yoichi czy Sazeraca, to moim zdaniem o cenach z 2012 r. czy 2013 r. może zapomnieć.
PawelWojcik - Sob Wrz 24, 2016 2:40 pm

wytlumacz jeszcze te Sazerac do bigosu. chyba dolac i pogotowac? :)
a moze ten bigos dwa tygodnie sie tak gotowal i smakuje conajmniej jak 20yo z dobrej beczki po burbonie?

loom - Sob Wrz 24, 2016 4:18 pm

Pocieszny_PCS napisał/a:
Dobra, zwracam honor. Jeszcze kilka miesięcy temu była dostępna bez problemu, teraz wszędzie OOS.
Za 600zł też była i to jeszcze rok temu a nie 3 lata :P
Nie boli mnie to. Piłem. Dobra. Zastanawiałem się czy nie kupić wtedy, ale aż tak dobra to nie była

Luz. Nie grzesz więcej, bo ja może nie mam bloga i się nie znam, ale...;)

BTW Ja uważam tę whisky za rzecz bardzo dobrą, jednakże już widzę te tłumy kupujące flakona za 3 tysie. Smaka mam na bigos, najlepiej przysmażony;) Amerykańskie żyto i driny zawsze na tak.