To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli 'dlaczego napisałem whisky dwa razy?' - Łojenie*

ukaszu - Wto Lut 19, 2008 10:40 pm

tak, a to zarazem troche egoistyczne, bo dla nas to mniejsza konkurencja przy nabywaniu uisge

paromnimusie, dlaczego pija z niesmakiem ?
kolega, ktoremu 'wykladalem' istote maltow, byl pod wrazeniem tylko ze na koncu rozmowy napisal. teraz mozesz mnie zjeb... bo bede pil jw z cola. jak smakuje niech i tak bedzie : )

Czarek - Wto Lut 19, 2008 10:48 pm

windham hell napisał/a:
chyba przesadziłem

no raczej tak, wyobraź sobie jak moze wyglądać dostępnośc maltów i ich ceny przy kilka razy wiekszym popycie, strach sie bać, ado jakich beczek by to lali, z"aromatyzowanych" to chyba tylko po śledziach, ogórkach i kiszonej kapuście byłyby jeszcze wolne, może :mrgreen:

windham hell - Wto Lut 19, 2008 10:51 pm

a nie wiem czy to plotka ale jest jakas szewdzka wódka co ma coś wspólnego ze sledziami?
parominius - Wto Lut 19, 2008 11:53 pm

ukaszu napisał/a:
paromnimusie, dlaczego pija z niesmakiem

Zabierz im te wszystkie Pepsi,Coca-Cole,kostki lodu,zamrażarki i inne zabawki.....i zobacz na miny,kiedy poczęstujesz ich jakimkolwiek "blendzikiem" :?

Czarek napisał/a:
to chyba tylko po śledziach, ogórkach i kiszonej kapuście byłyby jeszcze wolne, może

A kegi po piwie?...
windham hell napisał/a:
a nie wiem czy to plotka ale jest jakas szewdzka wódka co ma coś wspólnego ze sledziami

Tak,Szwedzi uwielbiają śledzie.I tym bardziej nie będą ich kalać jakąś whisky :twisted:

Czarek - Śro Lut 20, 2008 12:38 am

windham hell napisał/a:
a nie wiem czy to plotka ale jest jakas szewdzka wódka co ma coś wspólnego ze sledziami

nie szwedzka, a niemiecki eksperyment, i nie wóda a ....whisky, jedna beczka
wszyscy którzy pili nadal żyją :mrgreen: , podobno
Serge (chyba) to nawet gdzieś punktował

ukaszu - Śro Lut 20, 2008 7:23 am

parominiusie, ja i Ty to wiemy: )
sadze ze oni moze i tez ? lecz jesli tak lubia...

windham hell - Śro Lut 20, 2008 9:05 am

Czarek napisał/a:
niemiecki eksperyment, i nie wóda a ....whisky, jedna beczka
wszyscy którzy pili nadal żyją

Fantazja ludzka nie zna granic
a Niemcy to nawet w muzyce nieźle mieszają
innowacje aż strach :?

[ Dodano: Sro Lut 20, 2008 9:33 am ]
a myślałem że największa perwersją so beczki po rumie :shock:

Pawcio - Śro Lut 20, 2008 9:52 am

Cytat:
a myślałem że największa perwersją so beczki po rumie Shocked

Ja bym tam wlał w beczki po kapuście ;) ) jazda bez trzymanki;))

michu - Śro Lut 20, 2008 10:55 am

u mnie degustacja płynnie przechodzi w łojenie (zazwyczaj). kiedyś oczywiście byłem przeciwny takim praktykom; tak jak mieszaniu single malt ze sprajtem itp.. teraz złagodniałem. jestem stary i więcej rzeczy rozumiem :mrgreen:
na poczatku potrafiłem męczyć zwykłego taliskera przez miesiąc i celebrować każdy kieliszek. w chwili obecnej z namaszczeniem traktuję tylko (moją ulubioną) port ellen. inne średnio. a już wersje podstawowe to w ogóle.. one wręcz proszą się, by je wypić od strzału :wink:
cena i wiek nie gra (dla mnie) roli. nie potrafiłbym się katować widokiem stojącego w barku malta i czekać na szczególniejsze okazje tylko dlatego, że był drogi lub miał 36lat. a nuż wpadłbym pod podtrolejbus i nie zdążyłbym go wypić.. byłaby tragedia :lol:

windham hell - Śro Lut 20, 2008 11:29 am

Cytat:
Ja bym tam wlał w beczki po kapuście ) jazda bez trzymanki;))

Teraz w wiekszości kapustę ładuje się w plastik ,oj byłaby jazda ,tak po kilku latach akcenty całkiem kosmiczne a wręcz futurystyczne :twisted:

Wiktor - Śro Lut 20, 2008 11:35 am

Pawcio napisał/a:
w beczki po kapuście

Ja chyba nawet piłem kilka whisky w ten sposób dojrzewanych... :mrgreen:

windham hell - Śro Lut 20, 2008 11:50 am

Wiktor napisał/a:
Ja chyba nawet piłem kilka whisky w ten sposób dojrzewanych

A dało się Wiktorze wyczuc jaki to rodzaj kapusty czerwona czy biała ?
myslę że czerwona byłaby bardziej odpowiednia ze względu na kolor :twisted:

Rajmund - Śro Lut 20, 2008 11:53 am

windham hell napisał/a:
A dało się Wiktorze wyczuc jaki to rodzaj kapusty czerwona czy biała ?
myslę że czerwona byłaby bardziej odpowiednia ze względu na kolor

No tak, można by oszczędzić na karmelu ;-)

Pozdrawiam,
Rajmund

Wiktor - Śro Lut 20, 2008 12:00 pm

Się śmiejecie, a to były wspaniałe warzywniakowe akcenty. Mdliło mnie po nich całą noc ;)
Czytałem gdzieś nawet o ich pochodzeniu w whisky. Biorą się bodaj z manipulowania przebiegiem poszczególnych faz destylacji. Coś skrócić, coś przyspieszyć i kapusta gotowa ;)

Wojtek - Śro Lut 20, 2008 3:07 pm

Ostatnio była na spotkaniu whisky dojrzewana w warzywniaku - jeszcze jej resztki mam w butelce. Parę dni temu pośród akcentów pietruszkowo-buraczanych pojawiły się ziemniaczane (powaga). To jest po prostu masakra, na trzeźwo nie da się tego w ogóle pić;)