To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

czyli aktualnie atakujemy... - propozycja wspólnego zakupu

Wiktor - Wto Lis 06, 2007 12:07 pm

Jasne że tak. Nie jest to zła rzecz, przyzwoita whisky w której można odnaleźć sporo przyjemności - podobnie jak słuchając LP chociażby :)
Czarek - Wto Lis 06, 2007 1:52 pm

Moje zbiory LP leżą od lat w piwnicy i czekają, na lepsze czasy (jakieś miejsce, sprawny gramofon i więcej czasu :wink: )
Może należy tak potraktować i niektóre butelki :lol:

[ Dodano: Czw Lis 08, 2007 9:22 am ]
Wiktor może jeszcze nie wysyłałeś zakupów i zdążysz odlać sobie kielicha z tej Old Pulteney, Z tego co piamiętam nie jest to to czego byś najchętniej skosztował i straciłeś chęć wchodzenia w ten zakup, ale dla formalności chociaż spróbuj :wink: byś miał co krytykować :lol: .

[ Dodano: Pon Lis 12, 2007 4:52 pm ]
Wiktorku, żyjesz :wink:

krystian - Pon Lis 12, 2007 5:15 pm

witam!

cytuję:
"Chcąc pokusić się o prognozę na rok 2008 warto przywołać casus Brory, której ceny w przeciągu ostatnich kilkunastu miesięcy uległy – w wielu przypadkach - niemalże podwojeniu. Ten sam los, wraz z nieuchronnym spadkiem ilości leżakującego jeszcze destylatu – musi podzielić wkrótce również Port Ellen"

W tych okolicznosciach pragne zachecic Was do wspolnej skladki na wersje

Port Ellen 27yo Douglas Laing Platinum Collection, dest. 1979, but. 01/2007, 57.1 vol, 258 butelek w serii.

Opis: Carrying a massively fresh salt, sea-air tang initially, it warms on the nose after some minutes to a round, warming, soft damp leather character (with melting sugar tones!). With a mid-weighted body, the mouth fell is full, the palate being salty, dry and distinctly oceanic - with cedar wood tones and an ashy suggestion late. The finish is complex with coal dust, ash and iodine flavours to the fore.

Oceny - maltmaniacs monitor 91, WhiskyBible 2008 - 91.

Koszt: 120zł za 100 ml.

pozdrawiam > krystian

Czarek - Pon Lis 12, 2007 5:32 pm

W temacie Port Elen coś miało się faktycznie wydarzyć.
Wiktor rozpoznał sytuację ale decyzji brak, od jakiejś propozycji trzeba zacząć.
Z góry wejdę w składkową PE

A tak z innej beczki - notki w matmaniacs monitor narobiły mi apetytu na
Suntory Yamazaki 1984/2005 (56%, OB).
Drogawa wprawdzie (ok. 150E) więc sam to raczej niekoniecznie, ale można pomyśleć o składaku.

Wiktor - Pon Lis 12, 2007 5:59 pm

Żyję i klęcę te Wasze pakunki diabelne :twisted: :lol: Część już wysłana (piątek/dzisiaj) a część lada moment.

Czarek, ja nawet znam oceny tej Old Pulteney, skądinąd bardzo obiecujące... podejrzanie wysokie :lol:
Ale znowu mam przerwę w degustacjach z powodu przeziębienia.

W tej sytuacji...

...zaczynam się łamać :mrgreen:

Czyli mówisz 40ml odżałujesz? Bo zaraz zaklejam pudło...

PS. Zaś co do PE - Krystian dobrze prawi :D

maro - Pon Lis 12, 2007 6:23 pm

krystian napisał/a:
W tych okolicznosciach pragne zachecic Was do wspolnej skladki na wersje

Port Ellen 27yo Douglas Laing Platinum Collection, dest. 1979, but. 01/2007, 57.1 vol, 258 butelek w serii

tak, zostałem zachęcony
pozdrawiam

Czarek - Pon Lis 12, 2007 6:54 pm

Wiktorku dla Ciebie to odżałuje spoko spoko, jeśli wola to 100 ( na jakaś wymiankę :wink: ?)
Tak w tym temacie to z tego Bowmorka także jesli wola, a może i tego Ben Nevisa zechcesz ofuknąć :wink:

Dostałeś te linki do La masion de Whisky w Paryżu, byc może będę mógł sklecić jakieś zlecenie z nieco przesuniętą dostawa do Polski. Jeśli coś z LMDW będzie godne uwagi daj znać co otym sądzisz.
A był jeszcze jakiś mail o jakiejś formie porównania not samplaków od Ciebie, dotarł ?

A o zakupie czegoś egzotycznego w rodzaju Suntory Yamazaki 1984/2005 (56%, OB) myślałeś może kiedyś ?

Wiktor - Wto Lis 13, 2007 2:31 pm

Czarek napisał/a:
jeśli wola to 100

Zadowolę się 40-tką, na razie ;)

Info otrzymałem, LMDW nie powaliło mnie na kolana ale postaram się jeszcze uważniej przeanalizować ich ofertę w wolnej chwili.

Czarek napisał/a:
zakupie czegoś egzotycznego

Z egzotyki lubię świeże cytrusy... :lol: I rum ;) Taki Pyrat XO był fajny. Wojciech pewnie się zgodzi, jeśli osuszył już swoją butelkę ;)
Whisky spoza Szkocji - tak, kiedy ze szkockich nie pozostanie już nic ciekawego do wypróbowania :mrgreen:

Czyli mamy jeszcze max trzy wolne miejsca na składkową PE Platinum, zainicjowaną przez Krystiana. Niezdecydowani powinni się pospieszyć ;)

rosomak - Wto Lis 13, 2007 3:08 pm

spieszmy sie spieszmy kupowac platinumy - tak szybko schodza...
parominius - Wto Lis 13, 2007 6:02 pm

Jasna whisky!-za pół roku "setuńka" będzie warta tyle ile pół roku temu flaszeczka.....choć akurat echa dawnego śpiewu Port Ellen są warte grzechu niejednego....echa wspomnijmy platynowe..
Pozdrawiam.

Czarek - Wto Lis 13, 2007 8:12 pm

Paro wchdzi, jest nas co raz więcej, chyba coś z tego będzie ? :wink:
parominius - Wto Lis 13, 2007 8:24 pm

Wiktor napisał/a:
Żyję i klęcę te Wasze pakunki diabelne Część już wysłana (piątek/dzisiaj) a część lada moment.

Przyznaj się Wiktorze-ty to uwielbiasz...i nie możesz się doczekać kiedy będziesz pakować świąteczne sampelki...z gwiazdorkiem i elfkami na etykiecie... :D
pozdrawiam...

Czarek - Wto Lis 13, 2007 9:20 pm

No teraz Parominus to dwa tygodnie banicji, fora ze "Fora", ale przypuszczam że Wiktor i tak Ciebie znajdzie i zli..... :mrgreen: ,
No miejże kapeczkę litości dla człowieka.
Przeziębiony, pić nie może, a samplaki rozlwa, pakuje, nie wiem czy mnie by coś nie trafiło :x
Kolejne szacununeczki dla Wiktora, twardziej jest i basta :wink:

parominius - Wto Lis 13, 2007 9:43 pm

No właśnie...zaniemógł kapinkę...to dlatego sampelki do samej nakręteczki pełne :twisted: ...com z radością obaczył.Co zaś do rozlewu znaczy konfekcyonowania tych seksownych butelek to ja właśnie przez zazdrość tak prawię...i tylko pytam czy wspomaga się ów nasz zbawca lejkiem czy samą prawicą... :D
p.s-uwielbiam minimalizm i to co na sampelkach zafundował mi Wiktorek wywaliło mnie na plecy.. :D ..jakby wiedział...

David - Wto Lis 13, 2007 10:23 pm

No nie chwilę człowieka nie ma a tu PE się rozlewa i to w dodatku Platinumek :shock:
Jeśli są wolne kawałeczki to w setkę oczywiście wchodzę :mrgreen:

Pozdrawiam

[ Dodano: Wto Lis 13, 2007 10:29 pm ]
Wiktor napisał/a:
Whisky spoza Szkocji - tak, kiedy ze szkockich nie pozostanie już nic ciekawego do wypróbowania

Wiktorze pamiętasz takie Yoichi 10 yo, w którego zorganizowaniu wspomagałeś pewnego kolegę z JG? Była naprawdę warta spróbowania, serio serio :wink:

Pozdrawiam