|
Scottish House w likwidacji |
| Autor |
Wiadomość |
MarcinK
Singlemalt Whisky Follower

Ulubiona whisky: ..
|
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 9:29 am Scottish House w likwidacji
|
|
|
Witam,
(moj pierwszy temat, moze ktos sie zainteresuje - choc wiem, ze ceny w w/w sklepie pozostawiaja wiele do zyczenia;) ).
Pozwole sobie zacytowac info ze strony:
Z przykrością zawiadamiamy, że Scottish House Polska rozpoczyna likwidację.
Sklep czynny będzie tylko do końca grudnia.
Z tej okazji przygotowaliśmy mnóstwo promocji i rabatów
- 35%, - 40%, -50 %
Ben Nevis -50 %
Glenfarclas - 50%
Amrut - 40 %
Mackmyra - 40 %
Tullibardine -40 % ( 40 letnia - 35% )
Rum - 40%
Akcesoria - 50%
Gadżety - 50 %
Pozostałe whisky - 35 %
Nie trać czasu oferta ważna do wyczerpania zapasów.
* Promocja nie dotyczy szalików i koców
Jezeli ten post narusza regulamin to prosze o jego usuniecie. |
|
|
|
 |
pawcios
Singlemalt Whisky Combatant

Ulubiona whisky: Laphroaig
|
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 9:31 am
|
|
|
Widziałem to... rzecz w tym, że co sensowne w tym sklepie pozostaje na upuście 35%
Taki upust mieli już od 2 miesięcy, więc dodatkowo przecenili to, czego i tak nie ma sensu kupować, nawet przy 50% rabacie.
Swoją drogą mieli chore ceny, dziwną politykę i oto tego efekty |
|
|
|
 |
rosomak
Singlemalt Whisky Prophet

Ulubiona whisky: Brora
|
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 9:42 am
|
|
|
Tak jak mowi Pawcios - widzialem odpowiedni chyba komentarz do tych przecen, na ktoryms z forow - "po przecenie jest mniej wiecej tak jak gdzie indziej bez zadnych przecen". Z przykroscia musze powiedziec, ze cieszy mnie upadek przedsiewziec stosujacych taka strategie cenowa i marketingowa.
P.S. A post jak najbardziej w temacie, zachecamy |
| Ostatnio zmieniony przez rosomak Czw Gru 02, 2010 12:11 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
bartoszek
Singlemalt Whisky Crusader Nadal poszukuję

Ulubiona whisky: Ekstremalne dziwadła
|
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 12:00 pm
|
|
|
Potwierdzam to co napisali powyżej koledzy,kupiłem kilka buteleczek.
Ale niestety większość sensownych rzeczy jest z takim rabatem,że mogą sobie darować,
ponieważ każdy sklep posiadający podobny wybór i stosujący rozsądną politykę cenową ma lepsze ceny bez promocji. |
|
|
|
 |
mik_us
Singlemalt Whisky Crusader

Ulubiona whisky: Kilka na A i na B ;)
|
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 1:21 pm
|
|
|
| A mnie zawsze smuci fakt likwidacji wszystkiego co związane z whisky w Polsce... bez względu na powód... |
_________________ Pozdrawiam
mik_us
http://whisky-blog.pl |
|
|
|
 |
rosomak

|
|
|
|
 |
scottish_house
Blendedwhisky Flagellant

Ulubiona whisky: Smoking Islay
|
Wysłany: Pon Gru 27, 2010 9:52 pm
|
|
|
| mik_us napisał/a: | | A mnie zawsze smuci fakt likwidacji wszystkiego co związane z whisky w Polsce... bez względu na powód... |
Witam.
Zgadzam się z tym zwłaszcza, że mieliśmy naprawdę świetny asortyment. Fakt ceny nie były niskie ale byliśmy 1 sklepem który miał tak wyselekcjonowane whisky. W chwili obecnej ciężko znaleźć Single barrel w polskich sklepach, wiadomo cena się liczy ale smak, jakość również i jeżeli ktoś lubi się zadowolić standardami to jak najbardziej rozumiem jego radość - choć w sumie nie. Cieszyć się z porażki kogoś kto chciał wprowadzić coś nie standardowego, coś wyszukanego, coś z najwyższej półki na polski rynek?? Pracowałam w Scottish house przez 5 lat i czytając tego typu posty jest mi przykro - bo cena ceną, smak smakiem- a ludzie ludźmi. |
|
|
|
 |
oscarez
Singlemalt Whisky Apostle Pryncypiał BOW

Ulubiona whisky: Ben Nevis
|
Wysłany: Wto Gru 28, 2010 9:05 am
|
|
|
Niestety 100 i wiecej procentowe marze na owszem, niestandardowe whisky ale dostepne czesto gdzie indziej (nawet w polsce) o blisko polowe taniej spowodowaly, ze nie bylem waszym klientem. "Single Barrel" jak sie Pani wyrazila (bardziej chyba single cask skoro mowimy o whisky szkockiej) juz coraz czesciej mozna znalezc w polskich sklepach i to w rozsadniejszych cenach. Niestety przy calym szacunku (mieliscie jako jedyni w portfolio BlackAddera-bootlera nie tuzinkowego) przy zmianie polityki cenowej napewno klientow byloby wiecej.
[ Dodano: Wto Gru 28, 2010 9:15 am ]
Wprawdzie juz kiedys pisalem o cenach w Waszym sklepie ale dodam cos niemalze z ostatniej chwili. Glencadam 1971 ktory u was stoi za UWAGA -1578ZŁ, niecale dwa miesiace temu kupilem w Sztokholmie (nie wtajemniczonym powiem ze Szwecja nie jest najtanszym krajem do kupowania whisky) za UWAGA 700ZŁ.
Jest cos jeszcze do dodania? |
| Ostatnio zmieniony przez oscarez Wto Gru 28, 2010 10:40 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
rosomak

|
Wysłany: Wto Gru 28, 2010 10:13 am
|
|
|
Witam serdecznie na forum i zaznaczam, ze mimo wypowiedzi ponizej jestem otwarty na wszelkie dyskusje i nowe osoby etc.
| scottish_house napisał/a: | | bo cena ceną, smak smakiem- a ludzie ludźmi |
No tak - ludzie nie docenili tak ambitnego zalozenia i po prostu bezczelnie nie kupowali Komus moze byc i przykro, ale czego oczekiwac jesli sklep byl duzo drozszy od nawet krajowej konkurencji? Mozna znalesc single cascki nawet w Polsce, choc oczywiscie kupno na zachodzie pozostaje czesto z wielu powodow lepsza opcja. Nie widze powodu, zeby martwic sie zniknieciem sklepu, ktory proponowal takie ceny. Co wiecej uwam, ze poprzez polityke cenowa mogl on niektore osoby zniechecac do kupna whisky w kraju lub w ogole....
No dobrze, nie bede sie dluzej pastwil nad tematem. Naiwnie licze, ze moze przeczyta to, ktorys z obecnych lub przyszlych importerow i da mu to do myslenia |
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=cOeFhSzoTuc |
|
|
|
 |
Pawcio
Singlemalt Whisky Apostle

Ulubiona whisky: Caol Ila
|
Wysłany: Wto Gru 28, 2010 11:32 pm
|
|
|
a o czym tu gadac life is brutal, co dzień upadaja setki takich czy innych firm ktore rynek zweryfikowal negatywnie.
jednych to nauczy a innych nie |
_________________ Pozdrawiam.Pawcio.
"Crusader i Złych Macallan'ów Niszczyciel. Postrach Karuizaw. Protektor Ardmorów. Wielki Piewca CI. BOW Inkwizytor In Spe"P.W.Jasnowski.
NIE TEN PRZYJACIEL, CO CIĘ NIESIE Z KNAJPY DO DOMU, A TEN CO CZOŁGA SIE RAZEM Z TOBĄ |
|
|
|
 |
Rajmund
Administrator

Ulubiona whisky: już sam nie wiem...
|
Wysłany: Wto Gru 28, 2010 11:50 pm
|
|
|
| Pawcio napisał/a: | a o czym tu gadac life is brutal, co dzień upadaja setki takich czy innych firm ktore rynek zweryfikowal negatywnie.
jednych to nauczy a innych nie |
Oj, Pawciu... Brutal to jesteś Ty |
|
|
|
 |
Wojciech
Singlemalt Whisky Crusader Wojciech

Ulubiona whisky: Port Ellen
|
Wysłany: Śro Gru 29, 2010 5:16 pm
|
|
|
Pawcio to oaza łagodności, ale 100% realista |
_________________ Pozdrawiam
Wojciech |
|
|
|
 |
bartoszek
Singlemalt Whisky Crusader Nadal poszukuję

Ulubiona whisky: Ekstremalne dziwadła
|
|
|
|
 |
Wiktor
God of Hate koordynator BOW

Ulubiona whisky: sobotnia
|
Wysłany: Śro Mar 16, 2011 1:37 pm
|
|
|
| rosomak napisał/a: | | Slabi upadna silni powstana |
|
_________________ Pozdrawiam,
Wiktor
-----------------------------------------
"Od Arrana, ognia, wojny, i do tego od człowieka, co się wszystkim nisko kłania, niech nas zawsze Bóg obrania"
"Piłem whisky, którym Wy młodzi nie dalibyście wiary. Atakujące płomieniem prosto ku gardzieli. Piłem mieniące się Ardbegi po ciemnej sherry, nalewane prosto z beczek u bram sklepów Sukhindera. Wszystkie te dramy znikną w czasie, jak roczniki na etykietach... Czas umierać" |
|
|
|
 |
MarcinK
Singlemalt Whisky Follower

Ulubiona whisky: ..
|
Wysłany: Śro Mar 16, 2011 2:11 pm
|
|
|