|
THE SINGLETON 12YO |
| Autor |
Wiadomość |
birkman1
Blendedwhisky Flagellant

Ulubiona whisky: J.W Green Label
|
Wysłany: Śro Mar 17, 2010 12:01 am THE SINGLETON 12YO
|
|
|
| Witam serdecznie czy ktos uprzejmy moze napisac cos na temat tej whisky i przyblizona cene za 70cl "THE SINGLETON" SingleMalt Scotch Whisky of Dufftown(na zdjeciu)Z góry dziekuje |
|
|
|
 |
oscarez
Singlemalt Whisky Apostle Pryncypiał BOW

Ulubiona whisky: Ben Nevis
|
|
|
|
 |
birkman1
Blendedwhisky Flagellant

Ulubiona whisky: J.W Green Label
|
Wysłany: Śro Mar 17, 2010 8:32 am
|
|
|
| Bardzo dziekuje oscarez. |
|
|
|
 |
Single Maniac
Blendedwhisky Flagellant Single Maniac

Ulubiona whisky: Balvenie
|
Wysłany: Śro Kwi 27, 2011 2:03 pm Singleton na próbę
|
|
|
Witam! Właśnie dziś kupiłem Singleton 12yo. Za litrową butelkę dałem 195 zł! Na próbę (a single próbuję od ładnych wielu lat), dlaczego nie - szykuje się domowa degustacja, która uskutecznię podczas meczu Barcy z Realem.
W ogóle to jest mój pierwszy wpis na tym forum - ma nadzieję, że nie ostatni.
Slainte mhath agus sonas ort!
[ Dodano: Sro Kwi 27, 2011 3:11 pm ]
Birkman1, jutro będę mógł napisać coś na temat tej whisky. |
|
|
|
 |
rosomak
Singlemalt Whisky Prophet

Ulubiona whisky: Brora
|
Wysłany: Śro Kwi 27, 2011 5:52 pm
|
|
|
| Single Maniac napisał/a: | | szykuje się domowa degustacja, która uskutecznię podczas meczu Barcy z Realem. |
Mysle, ze to zbyt szumna oprawa dla Singletona, polecam cos z polskiej III ligi |
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=cOeFhSzoTuc |
|
|
|
 |
Rajmund
Administrator

Ulubiona whisky: już sam nie wiem...
|
Wysłany: Śro Kwi 27, 2011 8:50 pm
|
|
|
| rosomak napisał/a: | | Single Maniac napisał/a: | | szykuje się domowa degustacja, która uskutecznię podczas meczu Barcy z Realem. |
Mysle, ze to zbyt szumna oprawa dla Singletona, polecam cos z polskiej III ligi |
Nie oglądam, bo jakoś z piłką mi nie po drodze, ale słyszałem w radio, że mecz raczej kiepski. Więc może to akurat pod Singletona?
Tak czy inaczej, witaj w naszym gronie, Single Maniac |
_________________ Pozdrawiam,
Rajmund |
|
|
|
 |
Single Maniac
Blendedwhisky Flagellant Single Maniac

Ulubiona whisky: Balvenie
|
Wysłany: Czw Kwi 28, 2011 4:47 pm
|
|
|
Rajmund, Pawcio i Rosomak!
dziękuje za przywitanie - podziękuje w języku przodków i protoplastów whisky: Go raibh mile math agat Ladds!
Pawcio, każda chwila i każdy pretekst jest dobry by testować nieznane.
Miałem rzec coś o Singleton 12 yo. Noty degustacyjnej nie będzie, bo nie mogę wpaść w zachwyt na d tym trunkiem - jak pisałem w oficjalnym powitaniu, na którego pomysł wpadłem dopiero dzisiaj.
Albo właściwie niech będzie:
Najpierw spodobał mi się kolor i butelkowanie. 1 litr za 195 zł robi wrażenie za 12 latni trunek. Przyznacie rację, hm?
Oleistość i płacz na ściankach degustantki skojarzyłem z psalmami - niestety, albo z Płaczkami z Drogi Krzyżowej. Smak również w biblijne obszary poprowadził - a dokładnie w gaje orzechowe i gruszkowe (po dodaniu wody), w których na trombicie ktoś coś wygrywał. Taka muzyka i we łbie zagrała. Konkretów więcej nie powiem - może rzeczywiście ten kiepski mecz nie pasował do tego trunku. Raczej nie pasował na pewno...
Poczekam na inny dzień, o!
Co wczoraj w tej whisky było ciekawe?
Oprocz tego, że urzekła Jej orzechowatość, to skomponowałbym ją z czarną kawą. O ile - ortodoksyjni kawiarze dowodzę, że Irish coffee robi się tylko z irlandzkiej whisky - znam smak irladzkiej kawy, to na bazie Singleton wykreowałbym Scottish coffee, tyle, że absolutnie bez śmietany, bo ta tu zupełnie nie pasuje. |
|
|
|
 |
oscarez

|
Wysłany: Czw Kwi 28, 2011 8:52 pm
|
|
|
| Single Maniac napisał/a: | | 1 litr za 195 zł robi wrażenie za 12 latni trunek. Przyznacie rację, hm? |
szczerze mowiac to nie. |
|
|
|
 |
Pawcio
Singlemalt Whisky Apostle

Ulubiona whisky: Caol Ila
|
Wysłany: Czw Kwi 28, 2011 10:17 pm
|
|
|
| Single Maniac napisał/a: | | Pawcio, każda chwila i każdy pretekst jest dobry by testować nieznane. |
podrywasz mnie?? |
_________________ Pozdrawiam.Pawcio.
"Crusader i Złych Macallan'ów Niszczyciel. Postrach Karuizaw. Protektor Ardmorów. Wielki Piewca CI. BOW Inkwizytor In Spe"P.W.Jasnowski.
NIE TEN PRZYJACIEL, CO CIĘ NIESIE Z KNAJPY DO DOMU, A TEN CO CZOŁGA SIE RAZEM Z TOBĄ |
|
|
|
 |
Wiktor
God of Hate koordynator BOW

Ulubiona whisky: sobotnia
|
Wysłany: Sob Kwi 30, 2011 10:05 am
|
|
|
I'm a rover... Dzień dobry "koledze po fachu". A któryś jest na tym zdjęciu?
Pęd ku nieznanym edycjom absolutnie popieram, lecz osobiście nie skusiłbym się na S-12 nawet za połowę wspomnianej ceny. Nie dlatego, że kiepska, że daily dram, nawet popularna (zła) opinia o destylarni mnie nie zraża - ale dlatego, że za bodaj 30 euro można pokusić się o litr bardzo porządnej i zarazem mało znanej edycji Balblair, rocznik 1990, niefiltrowanej, niebarwionej (choć akurat tu się nie założę) i w uczciwych 46%. Takie realia. A skąd i jak - PW Czarek
W każdym bądź razie dostrzegam (i doceniam) degustatorski potencjał. Z ciekawością czekam na kolejne posty, choć już w roli czytelnika, głównie...
PS. Meczu nie widziałem, ale skoro nie nadążał z poziomem za podstawką Singletona, musiało być faktycznie porywające widowisko Chyba że to mecz krykieta był? |
_________________ Pozdrawiam,
Wiktor
-----------------------------------------
"Od Arrana, ognia, wojny, i do tego od człowieka, co się wszystkim nisko kłania, niech nas zawsze Bóg obrania"
"Piłem whisky, którym Wy młodzi nie dalibyście wiary. Atakujące płomieniem prosto ku gardzieli. Piłem mieniące się Ardbegi po ciemnej sherry, nalewane prosto z beczek u bram sklepów Sukhindera. Wszystkie te dramy znikną w czasie, jak roczniki na etykietach... Czas umierać" |
|
|
|
 |
Yoozel
Blendedwhisky Flagellant

Ulubiona whisky: Port Ellen
|
|
|
|
 |
oscarez

|
Wysłany: Nie Maj 01, 2011 2:25 pm
|
|
|
| Yoozel napisał/a: | | Tu jest szansa |
Nie kuś |
|
|
|
 |
Pocieszny_PCS
Singlemalt Whisky Crusader

Ulubiona whisky: Glendronach
|
Wysłany: Nie Cze 26, 2011 8:11 pm
|
|
|
| Wchodzimy z kumplem do nocniaka a tam pomiędzy JW "z czerwoną kartką" a balantyną stoi tenże Singleton 12. Z cenką 154zł. Jak na nocny cena fajna. Jakbym stargował jeszcze te 10-14 zł to można brać?? |
_________________ ZInnejBeczki.com |
|
|
|
 |
oscarez

|
Wysłany: Nie Cze 26, 2011 8:26 pm
|
|
|
| jasne. tylko po co? |
|
|
|
 |
MarcinK
Singlemalt Whisky Follower

Ulubiona whisky: ..
|
Wysłany: Nie Cze 26, 2011 9:00 pm
|
|
|
Ja tam bym proponował wejść do bazy tasting notes... i tam sobie znaleźć coś w przystępnej cenie i polować na to w sklepie, ew jest na forum topic whisky godnych polecenia na początek - ja tak sobie "pomagałem" w zakupach SM i póki co nie żałuje
O, oto link. |
|
|
|
 |
|
|