Przesunięty przez: rosomak Wto Sty 20, 2015 2:49 pm |
Kupię limitowaną edycję JD 160 Birthday... |
| Autor |
Wiadomość |
vkg
Blendedwhisky Flagellant

Ulubiona whisky: Jack Daniels
|
Wysłany: Pon Sty 12, 2015 11:22 am Kupię limitowaną edycję JD 160 Birthday...
|
|
|
| ...oraz inne limitowane edycje medalowe, sceny Lynchburga itp. Prosze o poważne odpowiedzi (jeśli w ogóle takowe otrzymam). |
_________________ Niechaj słońce złoci kolby kukurydzy |
|
|
|
 |
PawelWojcik
Singlemalt Whisky Crusader

Ulubiona whisky: PE & coke
|
Wysłany: Pon Sty 12, 2015 12:20 pm
|
|
|
| sprobuj jeszcze na innych forach, bo tu nikt powaznie nie traktuje takiej whiskey. gdybys szukal SM, to jest to wlasciwy adres. |
_________________ serdecznie pozdrawiam spod dywanu,
ja. |
|
|
|
 |
loom

Ulubiona whisky: perły Dalwhinnie
|
Wysłany: Pon Sty 12, 2015 1:27 pm
|
|
|
| Mój ojciec ma chyba wszystkie "sceny", "holideje" i jakieś inne wersje. Coś mu się dubluje. Napisz na prv konkretnie co potrzebujesz a ja zapytam. |
|
|
|
 |
Wiktor
God of Hate koordynator BOW

Ulubiona whisky: sobotnia
|
Wysłany: Pon Sty 12, 2015 1:52 pm
|
|
|
| PawelWojcik napisał/a: | | takiej whiskey |
Co za arogancja! Netykietę studiować, a nie nowych forumowiczów nękać! |
_________________ Pozdrawiam,
Wiktor
-----------------------------------------
"Od Arrana, ognia, wojny, i do tego od człowieka, co się wszystkim nisko kłania, niech nas zawsze Bóg obrania"
"Piłem whisky, którym Wy młodzi nie dalibyście wiary. Atakujące płomieniem prosto ku gardzieli. Piłem mieniące się Ardbegi po ciemnej sherry, nalewane prosto z beczek u bram sklepów Sukhindera. Wszystkie te dramy znikną w czasie, jak roczniki na etykietach... Czas umierać" |
|
|
|
 |
Mariusz888
Singlemalt Whisky Apprentice

Ulubiona whisky: Ardbeg
|
Wysłany: Czw Sty 15, 2015 9:28 pm
|
|
|
| PawelWojcik napisał/a: | | bo tu nikt powaznie nie traktuje takiej whiskey. |
Bardzo spodobał mi się ten tekst - szczególnie jak widzę co się wyrabia po sklepach albo na tzw. fejsbuku gdzie ludzie się rozwodzą jaką to niebiańską ambrozją jest JW Red L. albo JD (zwłaszcza jak czytam to pod zdjęciem "miodówki" albo Łinter Dżeka ) |
|
|
|
 |
PawelWojcik

|
Wysłany: Pią Sty 16, 2015 6:36 am
|
|
|
"nie z jednej beczki" w zyciu pilem i naprawde mozna czerpac wiele radosci z rzeczy prostych i pospolitych, szczegolnie przy pustym portfelu. na wszystko jest swoj czas, swoje miejsce.
OT: chyba oddal bym dzis dobry rocznik Dom Perignon za Wino jablkowe z dodatkiem SO2 (t.z.w. "alpaga" albo "patykiem pisane") nalane do syfonu produkcji sowieckiej (byly takie w latach 70-tych napelniane nabojami z CO2).
pamieta ktos jeszcze smak takiego "shampana" SO2 + CO2?
natomiast nie powinien oczekiwac cyt: "powaznych odpowiedzi" kogos, kto np. w hinduskiej knajpie spyta "czy macie tu zrazy cielece?" nie czytajac wczesniej "menu" i w dodatku bez "dzien dobry". |
ja. |
|
|
|
 |
Wiktor

|
Wysłany: Pią Sty 16, 2015 9:57 am
|
|
|
| PawelWojcik napisał/a: | | natomiast nie powinien oczekiwac cyt: "powaznych odpowiedzi" kogos, kto np. w hinduskiej knajpie spyta "czy macie tu zrazy cielece?" nie czytajac wczesniej "menu" i w dodatku bez "dzien dobry". |
- Panie, pana też z tej knajpy hinduskiej wyrzucili?
- Wyrzucili, chamy! Bo zraza żądałem. I jeszcze wydrwili.
- Nooo, arogancja, panie! Że też się nie wstydzą. A ludzie głodni są po prostu.
- ...i ten kelner, zadufany taki , jakby sam tylko w takich jadał. A co Pan tam masz?
- Tu obok kupiłem. Doskonały fastfood. 89/100. I nikt nie będzie mi mówił, co dobre.
- Gratuluję, też biorę. Skoro wszyscy biorą to musi być pyszniutki. |
Wiktor
"Od Arrana, ognia, wojny, i do tego od człowieka, co się wszystkim nisko kłania, niech nas zawsze Bóg obrania"
"Piłem whisky, którym Wy młodzi nie dalibyście wiary. Atakujące płomieniem prosto ku gardzieli. Piłem mieniące się Ardbegi po ciemnej sherry, nalewane prosto z beczek u bram sklepów Sukhindera. Wszystkie te dramy znikną w czasie, jak roczniki na etykietach... Czas umierać" |
|
|
|
 |
PawelWojcik

|
Wysłany: Pią Sty 16, 2015 2:56 pm
|
|
|
widze, ze na sasiednim forum jest o tym caly watek )))
to dobrze, ze temat zostal podjety, bo jednoznacznie ten problem wynika z roznic kulturowych miedzy uczestnikami forum.
jestem tu nowy, wiec moge napisac tylko od siebie: zwyczajnie lubie niektore blendy i niektore burbony (w pewnych sytuacjach rowniez te tanie czy wulgarne), ale do glowy mi nie przyszlo, aby dyskutowac tu na ten temat, nie mowiac o dzialalnosci komercyjnej w postaci oferty/spamu. podobnie w hinduskiej knajpie nie proponuje nikomu sprobowania chateaubriand, albo w muzulmanskiej karkowki wieprzowej. tak jak pisalem wczesniej: na wszystko jest swoje miejsce.
a jak reagowac na spam? zgodnie z kultura, w jakiej mnie "zaprogmanowano", mysle ze to wlasnie odbiorca spamu ma moralne prawo o tym decydowac.
ignorancja? tragedia? farsa? ... ... mnie najblizszy jest ten 3-ci wariant. i respect, ze tak trzymajcie.
pozdrawiam serdecznie obydwie strony,
ja.
PS:
na wszystkich butelkach JD jakie zdeflorowalem (a "kilka" ich bylo) wydrukowano "whiskey" a nie "whisky". |
ja. |
|
|
|
 |
Czajkus
Singlemalt Whisky Follower www.czajkus.com

Ulubiona whisky: Caol Ila
|
Wysłany: Pon Sty 19, 2015 9:19 pm
|
|
|
Pawle wiedziałem, że jak kupię i potrzymam to na Dom Perignon-a w końcu wymienię "bo nic tak życia nie upiększa, jak jabola ilość większa" (tak dzisiaj w wyborczej pisali)
 |
_________________ www.czajkus.com blog.czajkus.com |
|
|
|
 |
PawelWojcik

|
Wysłany: Wto Sty 20, 2015 7:21 am
|
|
|
jakas malo klasyczna ta Twoja siara, powinien byc napis "Wino" graficznie przypominajacy logo "Best of Whisky" najlepszy bukiet miala taka.
aby zrobic szampana potrzebny jest jeszcze taki syfon |
ja. |
|
|
|
 |
Czajkus
Singlemalt Whisky Follower www.czajkus.com

Ulubiona whisky: Caol Ila
|
Wysłany: Wto Sty 20, 2015 2:02 pm
|
|
|
Co za forum. Jak nie wybrzydzają z whisky to w tanich winach
Mój brat ma chyba gdzieś takie wino, ja ma tylko etykietkę
1971 r.
Kolega sobie ostatnio kupił syfon, polski, przedwojenny i taki duży przyszedł (obok butelka 0,5 l.)
 |
_________________ www.czajkus.com blog.czajkus.com |
|
|
|
 |
Adam Hochul
Singlemalt Whisky Crusader SM in Campbeltown

Ulubiona whisky: Ben Nevis
|
|
|
|
 |
Wiktor

|
Wysłany: Śro Sty 21, 2015 11:08 am
|
|
|
Macallan-Spritzer w czerwcu |
Wiktor
|
|
|
 |
Adam Hochul
Singlemalt Whisky Crusader SM in Campbeltown

Ulubiona whisky: Ben Nevis
|
Wysłany: Śro Sty 21, 2015 5:29 pm
|
|
|
| Wiktor napisał/a: | Macallan-Spritzer w czerwcu |
Wiktorze, czy Tomek Ci napisal ze mojemu Clynelishowi 72 to on pluje w twarz ? Bedzie chyba jakis Macalan wiec, mozemy zrobic dla Pan drinka w martini glass spritzera a co, raz sie zyje. |
_________________ Doing does |
|
|
|
 |
rosomak
Singlemalt Whisky Prophet

Ulubiona whisky: Brora
|
Wysłany: Śro Sty 21, 2015 6:18 pm
|
|
|
| Adam Hochul napisał/a: | | mojemu Clynelishowi 72 to on pluje w twarz |
To dopiero kalumnie! Bierz na Xmasa - gwarantuje przy wszystkich, ze ma pelna akceptacje |
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=cOeFhSzoTuc |
|
|
|
 |
|
|