bestofwhisky.pl Strona Główna bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Aktualności BoW (z pierwszej strony)
Autor Wiadomość
PawelWojcik 
Singlemalt Whisky Crusader

Ulubiona whisky: PE & coke
Wysłany: Pon Kwi 27, 2015 3:03 pm   

malo sie znam na rynku wydawniczym, a w whisky dopiero raczkuje, ale widze ogromna luke. przeciez tej sieczki przeplatanej reklama nie da sie czytac (nie tylko w jez. polskim). moze jestem "dziwny", ale ostatnio wszystko "kartkuje". popatrze sobie na jakis tam strumyk, zloty sygnet goscia "ktory sie zna", ciecie torfu, rekomendowane NAS-a, rosnacy rynek, ...., ....,
whisky robi sie coraz bardziej popularna, grupa docelowa jest coraz szersza, wiec jestem pewien, ze jest miejsce na pisanie obiektywne i "po ludzku".

Rajmund 
Administrator

Ulubiona whisky: już sam nie wiem...
Wysłany: Pon Kwi 27, 2015 3:30 pm   

PawelWojcik napisał/a:
malo sie znam na rynku wydawniczym, a w whisky dopiero raczkuje, ale widze ogromna luke. przeciez tej sieczki przeplatanej reklama nie da sie czytac (nie tylko w jez. polskim). moze jestem "dziwny", ale ostatnio wszystko "kartkuje". popatrze sobie na jakis tam strumyk, zloty sygnet goscia "ktory sie zna", ciecie torfu, rekomendowane NAS-a, rosnacy rynek, ...., ....,
whisky robi sie coraz bardziej popularna, grupa docelowa jest coraz szersza, wiec jestem pewien, ze jest miejsce na pisanie obiektywne i "po ludzku".

Taaaa... Wszystko prawda. Ale ja właściwie nie do Ciebie z tym "żeby się znalazł". Ja tak ogólnie. Może czyta to ktoś, kto chciałby się znaleźć. ;)

PawelWojcik 

Ulubiona whisky: PE & coke
Wysłany: Pon Kwi 27, 2015 3:51 pm   

mialem na mysli, ze jest nisza w rynku, ale pojecia nie mam jak to "sprzedac". napisz kilka "odcinkow" wspomnien na BOW. moze ktos to polknie, jak nie, to chociasz czytelnkom BOW zrobisz dobrze.

Adam Hochul 
SM in Campbeltown

Ulubiona whisky: Ben Nevis
Wysłany: Pon Kwi 27, 2015 4:18 pm   

Lyknal bym tego 12yo co w weekend pilismy w Limburgu ;x Tez nastalgia, prawie jak za Jimem.

rosomak 
Singlemalt Whisky Prophet

Ulubiona whisky: Brora
Wysłany: Pon Kwi 27, 2015 6:14 pm   

Rajmund napisał/a:
Ja bardzo chętnie napiszę, niech tylko znajdzie się ktoś, kto zechce to wydać

Rajmundzie napisz, a znajdziemy chetnego. Slowo.
:grin:

Rajmund 
Administrator

Wysłany: Pon Maj 04, 2015 4:08 pm   

A propos Jima McEwana - właśnie coś takiego wpadło mi na ekran: http://www.cbsnews.com/videos/whisky-island/
Popatrzcie ile on nalewa, jak już leje prosto z beczki... ;)

Wiktor 
God of Hate
koordynator BOW

Ulubiona whisky: sobotnia
Wysłany: Śro Maj 06, 2015 2:36 pm   

To i ja dorzucę z tej okazji coś specjalnego. W załączniku przedpotopowy (bodaj z 2005 roku?) film z naszej degustacji z Jimem. Jakość materiału bardzo podła - takie to były czasy - ale treść... warta przypomnienia :twisted:

PS. Film hula w QuickTime i co bardziej kompleksowych odtwarzaczach multimediów ;)

[ Dodano: 13 Maj 2015, 21:35 ]
Obiecane, oficjalne podsumowanie tegorocznego Limburga już online .

Komentarze? Zapraszamy... ;)
"Od Arrana, ognia, wojny, i do tego od człowieka, co się wszystkim nisko kłania, niech nas zawsze Bóg obrania"

"Piłem whisky, którym Wy młodzi nie dalibyście wiary. Atakujące płomieniem prosto ku gardzieli. Piłem mieniące się Ardbegi po ciemnej sherry, nalewane prosto z beczek u bram sklepów Sukhindera. Wszystkie te dramy znikną w czasie, jak roczniki na etykietach... Czas umierać"

Rajmund 
Administrator

Wysłany: Pon Cze 01, 2015 12:35 pm   

Ach, jaka radość dla starego hejtera! No muszę się z Wami podzielić. Tym bardziej, że dni nasze policzone, Iluminaci już kładą na nas swoje włochate łapska...

Kiedy - nie bez złośliwości - pisałem o pierwszych numerach czasopisma Whisky, gdzieś tam zdarzyło mi się zająknąć, że autor tekstu o Cragganmore z nr. 1 czasopisma (sierpień/wrzesień 2014), niezwykle szacowny koneser o światowej sławie, Colin Hampden-White, najwidoczniej nigdy nie był w opisywanej destylarni, bo pisze o niej takie banialuki, że każdy, kto tam był choć raz, za głowę się łapie z niedowierzaniem. Pozwolę sobie zacytować:

"Turyści nie tylko zwiedzają gorzelnię. Nie mogą narzekać na brak atrakcji w okolicy. Umożliwia się im również połowy łososia w rzece Spey, strzelanie do rzutków, jazdy off road czy jazdy konne. Czeka też na nich pobliska kolejka linowa w górach Cairngorm oraz podróż koleją przez Highlands, podczas której można napawać się wspaniałymi, górskimi widokami."

No i teraz taka historia... Siedzę sobie przy komputerze, grzebię w internecie, szukam pewnych informacji na temat destylarni Cragganmore, google dymią. Jeden ze wskazanych linków okazuje się otwierać oficjalną stronę Diageo, poświęconą najbardziej eksponowanym spośród ichniejszych destylarni, w tym Cragganmore. Podkreślam, stronę oficjalną koncernu. W tym przypadku więc nie ma mowy o tym, by była przygotowana przez kogoś, kto w ogóle o whisky słyszał, o Szkocji nie wspominając. I teraz uwaga! Na tej stronie (http://www.discovering-distilleries.com/cragganmore/) znajduję taki cytat:

"Visitors can participate in a wide range of activities in the area including salmon fishing on the River Spey, Rothiemurchas estate offers clay pigeon shooting, off road driving, horse riding to name a few. There is the world famous cairngorm mountains so why not visit and take a trip to the top in the Funicular Railway. The Strathspey Steam Railway offers a more traditional scenic view of the highlands of Scotland."

Tak więc, wychodzi na to, że osoby, które wykupiły prenumeratę tego wydawnictwa, wywaliły kasę w błoto. Wystarczy dobrze poszukać po necie, a wszystko się tam znajdzie. Nawet to, co chłopcy z "Whisky" sprzedają Wam jako autorskie teksty.

Jak mawiają Wielcy Angliści, odpoczywam moją walizkę.
Ostatnio zmieniony przez Rajmund Wto Cze 02, 2015 10:54 am, w całości zmieniany 4 razy  

Wiktor 
God of Hate
koordynator BOW

Wysłany: Wto Cze 02, 2015 9:08 am   

Rajmundzie, Diageo po prostu cytuje u siebie "Whisky". Uczą się i czerpią od najlepszych ;)
"Od Arrana, ognia, wojny, i do tego od człowieka, co się wszystkim nisko kłania, niech nas zawsze Bóg obrania"

"Piłem whisky, którym Wy młodzi nie dalibyście wiary. Atakujące płomieniem prosto ku gardzieli. Piłem mieniące się Ardbegi po ciemnej sherry, nalewane prosto z beczek u bram sklepów Sukhindera. Wszystkie te dramy znikną w czasie, jak roczniki na etykietach... Czas umierać"

Rajmund 
Administrator

Wysłany: Wto Cze 02, 2015 10:43 am   

Wiktor napisał/a:
Rajmundzie, Diageo po prostu cytuje u siebie "Whisky". Uczą się i czerpią od najlepszych ;)

No tak, to zmienia postać rzeczy. ;)

Rajmund 
Administrator

Wysłany: Pią Cze 19, 2015 12:22 pm   

Parę słów o rocznicowym spotkaniu: http://www.bestofwhisky.pl/news.php?id=142

Rajmund 
Administrator

Wysłany: Wto Cze 23, 2015 1:16 pm   

Wczoraj otworzyli Dalmunach:

http://www.bestofwhisky.pl/news.php?id=143

Wiktor 
God of Hate
koordynator BOW

Wysłany: Wto Cze 23, 2015 1:38 pm   

Rajmund napisał/a:
spodziewać się więc można, że produkt nowej gorzelni choć trochę będzie przypominał w charakterze whisky ze starej Imperial. Wiem, że nie dla każdego jest to dobra wiadomość.

Chyba znam jednego, dla którego będzie to wiadomość roku ;)

Czarek 
Singlemalt Whisky Prophet

Ulubiona whisky: Ben Nevis i Caol Ila
Wysłany: Pią Cze 26, 2015 7:46 pm   

Imperiale bywały dobre, a co będzie z tego post Imperiala, pożyjemy zobaczymy, ale bym się cieszył to nie powiem :lol:

Rajmund 
Administrator

Wysłany: Pon Cze 29, 2015 11:49 am   

Czarek napisał/a:
Imperiale bywały dobre, a co będzie z tego post Imperiala, pożyjemy zobaczymy, ale bym się cieszył to nie powiem :lol:

Stół, nożyce, uderz... ;P

Odpowiedz do tematu