|
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku
|
|
Pierwsza butelka whisky |
| Autor |
Wiadomość |
Mieszko1
Blendedwhisky Flagellant

Ulubiona whisky: 16-letnią Mortlach
|
Wysłany: Śro Cze 17, 2020 10:37 pm Pierwsza butelka whisky
|
|
|
Witam, niedawno kupiłem taka whisky w malym niemieckim sklepie, stała zakurzona na półce ale nie wiem czy dobrze zrobilem gdyz jestem poczatkujacy :
Whisky arran 1995
Nigdzie niestety nie mogę jej znaleźć i nie znam jej wartości, czy ktoś mógłby pomóc choć w przyblizeniu ja wycenić? |
|
|
|
 |
Adam Hochul
Singlemalt Whisky Crusader SM in Campbeltown

Ulubiona whisky: Ben Nevis
|
Wysłany: Wto Cze 23, 2020 9:03 am
|
|
|
| zakurzona jest nie bez powodu, stala tam w koncu 18 lat. Natomiast jest to jeden z ich poczatkowych bottlingow, za 50-100 lat bedzie mialo ogromna wartosc sentymentalna. Albo otworz, wypij i poznaj straszliwa prawde o Arranie. |
_________________ Doing does |
|
|
|
 |
Janeczko3347
Blendedwhisky Flagellant Janeczko3347

Ulubiona whisky: Jack Daniels
|
|
|
|
 |
Wiktor
God of Hate koordynator BOW

Ulubiona whisky: sobotnia
|
Wysłany: Czw Paź 03, 2024 11:37 am
|
|
|
Największa wartość tej butelki oznacza niebagatelną możliwość spróbowania Arrana butelkowanego, prawdopodobnie, wskutek jakiejś-tam selekcji i w czasach, kiedy komuś-tam mogło się jeszcze chcieć wybrać jednak lepiej, niż gorzej Niby Arran, niby tylko sześć lat, niby średnia z wu-bee nie oszałamia, ale nie musi być od razu dramatu i pożogi. W sumie ciekawsza taka zabawa, niż kupowanie n-tej prawie identycznej whisky ze współczesnej "bogatej" oferty.
Pieniężnie temat raczej niewarty zachodu. Może jakiś kolekcjoner w potrzebie |
_________________ Pozdrawiam,
Wiktor
-----------------------------------------
"Od Arrana, ognia, wojny, i do tego od człowieka, co się wszystkim nisko kłania, niech nas zawsze Bóg obrania"
"Piłem whisky, którym Wy młodzi nie dalibyście wiary. Atakujące płomieniem prosto ku gardzieli. Piłem mieniące się Ardbegi po ciemnej sherry, nalewane prosto z beczek u bram sklepów Sukhindera. Wszystkie te dramy znikną w czasie, jak roczniki na etykietach... Czas umierać" |
|
|
|
 |
relon
Blendedwhisky Flagellant

Ulubiona whisky: hmm
|
Wysłany: Śro Mar 12, 2025 10:35 am
|
|
|
| Chciałbym zacząć pić whisky, ale kompletnie się na tym nie znam. Jest tego tyle, że nie wiem, od czego zacząć. Szukam czegoś w rozsądnej cenie, żeby sprawdzić, czy w ogóle mi podejdzie. Jakieś sugestie? |
|
|
|
 |
Wiktor

|
Wysłany: Pon Mar 17, 2025 7:38 pm
|
|
|
Kup sobie porządny kieliszek i jakąś, w miarę rozsądną, podstawkę.
Wybór bezpieczny:
https://www.whiskybase.co...ach-10-year-old
Wybór niebanalny:
https://www.whiskybase.co...ney-15-year-old
Wybór ambitny:
https://www.whiskybase.co...ank-10-year-old |
Wiktor
"Od Arrana, ognia, wojny, i do tego od człowieka, co się wszystkim nisko kłania, niech nas zawsze Bóg obrania"
"Piłem whisky, którym Wy młodzi nie dalibyście wiary. Atakujące płomieniem prosto ku gardzieli. Piłem mieniące się Ardbegi po ciemnej sherry, nalewane prosto z beczek u bram sklepów Sukhindera. Wszystkie te dramy znikną w czasie, jak roczniki na etykietach... Czas umierać" |
|
|
|
 |
Arturak30
Blendedwhisky Flagellant

Ulubiona whisky: The Singleton
|
|
|
|
 |
Wiktor

|
Wysłany: Wto Kwi 08, 2025 2:12 pm
|
|
|
Forum to prawdziwa kopalnia propozycji.
Żadna informacja tego typu się nie starzeje, toteż zachęcam do poszukiwań |
Wiktor
|
|
|
 |
fatamorgana
Blendedwhisky Flagellant

Ulubiona whisky: Glenfiddich 18 YO
|
Wysłany: Pią Mar 20, 2026 7:47 am
|
|
|
| Takie butelki są teraz bardzo poszukiwane przez kolekcjonerów, bo mają ogromną wartość historyczną. Nie otwieraj jej na szybko, bo to może być warta setki |
_________________ Wykończenia pod klucz - Trójmiasto |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|