|
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku
|
|
a piwo, to powinni sprzedawać w butelkach 0,1 litra, o! |
| Autor |
Wiadomość |
Michal
Singlemalt Whisky Follower

|
Wysłany: Sob Gru 27, 2008 11:06 pm a piwo, to powinni sprzedawać w butelkach 0,1 litra, o!
|
|
|
...a to dlatego, żeby można było szybko stwierdzić że w porównaniu z whisky to smaku ono nie ma.
Czasem bywa tak, że w tej samej chwili mam ochotę na wszystko, na wino, gin z tonikiem, piwo i whisky oczywiście. Piję 2 kieliszki wina, jest ok, ale to nie to. Leję więc sobie w kieliszek jedną whisky, później inną i jeszcze inną - wszystkie mi smakują, ale brakuje mi tego czegoś, zastanawiam się czy to przypadkiem nie jest 'dzień nie-whisky' (a takie bywają - was też? Próbujecie, pijecie i nie daje tyle funu co np. wczoraj). Wtedy decyduję się na piwo, otwieram Żywca (khhhhrk - psssssst!) leję w fikuśny kielich i stwierdzam, że wolałbym już chyba napić się Danielsa z lodem. Piwo jest kurdęż jakieś niesmaczne! Albo i bez smaku nawet! Zdaję sobie sprawę, że to głównie przez napicie się go po dość mocno smakowych trunkach, ale come oooon! Otwierzyłem piwo 0,5, i niestety taki już jestem, ale nie wyleje go, a gdyby były butelki 0,1 litra to mój 'kłopot' szybko by się skończył... ot takie luźne przemyślenie... przy piwku |
|
|
|
 |
windham hell
Singlemalt Whisky Inquisitor Theory in Practice

Ulubiona whisky: Bowmore Sherry
|
Wysłany: Sob Gru 27, 2008 11:30 pm
|
|
|
Ja w święta wypiłem 0,7 jakiegoś Mołdawskiego wina ,a przed chwilą Macallana 14 yo ,
i albo Wiktor sie pomylił w ocenie albo to wino było wyjątkowo paskudne ,bo pijąc Macallana niezłą Nirvanę załapałem . |
|
|
|
 |
ukaszu
Singlemalt Whisky Combatant uisge beatha

Ulubiona whisky: dymkurzsmród
|
Wysłany: Sob Gru 27, 2008 11:33 pm
|
|
|
piwo masowka - zywiec, tyskie, zubr, lech etcetc jest jak walker, daniels, beam etcetc
proste
poszukaj jakiś niepasteryowanych, ciemnych, pszenicznych ?
ciechan, czarnkow, amber, koźlak, edi ?
mam nadzieje ze Pawcio zabierze glos bo z tego co czytalem ma pojecie i to dosc fajne na temat piwa
piwo jak i whisky moze dac wielewiele przyjemnosci trzeba tylko poszuakc bo nie od razu trafiles na single malt, prawda ? |
_________________ slainte ! |
|
|
|
 |
David
Singlemalt Whisky Crusader

Ulubiona whisky: Ardbeg Park
|
Wysłany: Nie Gru 28, 2008 1:35 pm
|
|
|
| co prawda to prawda - Pawciu pojęcie o piwie ma ! |
_________________ Pozdrawiam
David |
|
|
|
 |
Czerwek
Singlemalt Whisky Apprentice

|
Wysłany: Nie Gru 28, 2008 3:58 pm
|
|
|
nie, no jak o takich masowych pomyjach sie mowi, ze to piwo to tez jestem za jego sprzedaza w takich butelkach
U mnie w "spizarni" zawsze znajduje sie koźel, erdlinger dunkel, guinness (ale nie ten eksportowy, tylko na rynek wewnetrzny - przywozi mi to kumpel co jakis czas prosto z IRL) no i do tego czasami jakis baniak czeskiego piwa...
Natomiast w miejscu trzymania zywnosci dla mojego kocura czasami stoi butelka okocimia palonego, bo bardzo moj kot go lubi To sie dzielimy wtedy butelczyna... |
|
|
|
 |
Czarek
Singlemalt Whisky Prophet

Ulubiona whisky: Ben Nevis i Caol Ila
|
Wysłany: Nie Gru 28, 2008 11:32 pm
|
|
|
masowe piwska faktycznie są jakie są
ja na święta zapodałem Paulinera i smakowało
piwko sie broni na spływach kajakowych
o i na biwaku nad jeziorkiem, za dnia, bo wieczorową porą to już
ot takie tam dyrdymały
pozdrawiam wszystkich |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
 |
mik_us

Ulubiona whisky: Kilka na A i na B ;)
|
Wysłany: Pon Gru 29, 2008 8:07 pm Re: a piwo, to powinni sprzedawać w butelkach 0,1 litra, o!
|
|
|
| Michal napisał/a: |
Piję 2 kieliszki wina,.......Leję więc sobie w kieliszek jedną whisky, później inną i jeszcze inną...... Wtedy decyduję się na piwo, otwieram Żywca ........ ot takie luźne przemyślenie... |
hehe tzn. że pisałeś pod dużym wpływem dobrych smaków ja nie lubię mieszać a jedyne małe piwko jakie piłem to Miller z cytrynką. Ale nie pamiętam jak małe ono było... |
_________________ Pozdrawiam
mik_us
http://whisky-blog.pl |
|
|
|
 |
Mistu

Ulubiona whisky: Caol Ila
|
Wysłany: Wto Gru 30, 2008 12:17 am
|
|
|
Smak wchodzi w gre przy pierwszym , drugim potem to juz wsio ryba. Ja poki co spedzam czas przy whisky, przez 5 dni poszła degustacja chyba 15, po Nowym Roku odpoczne |
_________________ Mistu
Rzeczywistość to iluzja wywołana brakiem alkoholu |
|
|
|
 |
Pawcio
Singlemalt Whisky Apostle

Ulubiona whisky: Caol Ila
|
Wysłany: Sob Sty 03, 2009 12:14 pm
|
|
|
| Mistu napisał/a: | Smak wchodzi w gre przy pierwszym , drugim potem to juz wsio ryba. Ja poki co spedzam czas przy whisky, przez 5 dni poszła degustacja chyba 15, po Nowym Roku odpoczne |
Dlatego bracia czesi b.często kupują 2 dobre i 8 kiepskich(czytaj tanich 10%)
Niestety każdy kto ma sprecyzowane poczucie smaku, a nie że ma być zimne i z piana , nie będzie usatysfakcjonowany piwami robionymi w mln hektolitrów.One z założenia musza byc nijakie bo statystyczny kowalski lubi piwo nijakie byle mocne.
Dlatego smakosze są skazni na produkty niszowe, mikrobrowary , piwowarów amatorów itp. wtedy masz szanse na takie piwo jakie lubisz;)).
A nie jest to wcale takie trudne. |
_________________ Pozdrawiam.Pawcio.
"Crusader i Złych Macallan'ów Niszczyciel. Postrach Karuizaw. Protektor Ardmorów. Wielki Piewca CI. BOW Inkwizytor In Spe"P.W.Jasnowski.
NIE TEN PRZYJACIEL, CO CIĘ NIESIE Z KNAJPY DO DOMU, A TEN CO CZOŁGA SIE RAZEM Z TOBĄ |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|