|
bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku
|
|
Nowe miejsce w sieci |
| Autor |
Wiadomość |
johnadiah
Singlemalt Whisky Acolyte

Ulubiona whisky: Ardbeg
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 2:45 pm Nowe miejsce w sieci
|
|
|
Cześć!
Wczoraj wystartował blog o whisky, który redaguję razem z moim dobrym przyjacielem, Chrisem.
Znajdziecie tam nasze relacje ze spotkan nad kieliszkiem dobrej łychy, opisy ciekawych barów ze świetnymi kolekcjami naszego ulubionego trunku, wieści ze świata whisky, recenzje książek i stron internetowych, wywiady z grubymi rybami destylarstwa i, co najważniejsze, humor i nie-nadęte podejście do jęczmiennej słodówy:)
Wstąpcie więc koniecznie na www.edinburghwhiskyblog.com
Jesteśmy wdzięczni za wszelkie sugestie, pomysły i komentarze na tym niemowlęcym etapie rozwoju naszego blogu!
Jeżeli uważacie, że to, co robimy jest do rzeczy, polecajcie nas znajomym i odwiedzajcie nas jak najczęściej.
Edinburgh Whisky Blog - Codzinnie coś nowego! |
_________________ Odwiedź mój blog poświęcony tematyce whisky na www.edinburghwhiskyblog.com |
|
|
|
 |
powermac
Singlemalt Whisky Follower

Ulubiona whisky: z beczki po sherry
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 3:34 pm
|
|
|
| Pomysł ciekawy, forma na czasie, jeżeli się o to zadba, sukces będzie. Ciężko powiedzieć cokolwiek po dwóch dniach istnienia, ale jedna rzecz mnie trochę drażni, a mianowicie tło. Jeżeli chcecie, żeby ludzie to czytali, a przecież chcecie, to tekst musi się dać czytać przez długi czas bez bólu. Tutaj natomiast tło jest zbyt agresywne, te linie wcinają się między wyrazy, źle się to czyta. Zastanówcie się nad jakimś stonowanym kolorem pasującym do całej szaty graficzne strony, bez wzorków i innych takich, będzie lepiej! Powodzenia! |
_________________ Pozdrawiam, Irek
http://pomaranczowastrefa.pl |
|
|
|
 |
Wiktor
God of Hate koordynator BOW

Ulubiona whisky: sobotnia
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 7:54 pm
|
|
|
Dobra inicjatywa i - jak widzę - szybka reakcja na uwagi gości
Czytając posta o G-21 wspomniałem zabawny casus poprzedniej wersji, czyli Havana Reserve (właśnie: zmienili cokolwiek poza nazwą i designem opakowania?). Mianowicie, podczas niedawnego pobytu w UK miałem możliwość zakupienia takowej w jakże okazyjnej cenie 400 funtów... Nazwy sklepiku nie wymienię
Na szczęście w kilku innych miejscach nadal jest oferowana w "starej" cenie (czyli odpowiadającej mniej więcej kosztowi zakupu wersji po liftingu). Prawdę mówiąc wątpię, by dawna HR osiągnęła podobny poziom cenowy - na aukcjach - nawet za 20 lat... |
_________________ Pozdrawiam,
Wiktor
-----------------------------------------
"Od Arrana, ognia, wojny, i do tego od człowieka, co się wszystkim nisko kłania, niech nas zawsze Bóg obrania"
"Piłem whisky, którym Wy młodzi nie dalibyście wiary. Atakujące płomieniem prosto ku gardzieli. Piłem mieniące się Ardbegi po ciemnej sherry, nalewane prosto z beczek u bram sklepów Sukhindera. Wszystkie te dramy znikną w czasie, jak roczniki na etykietach... Czas umierać" |
|
|
|
 |
johnadiah
Singlemalt Whisky Acolyte

Ulubiona whisky: Ardbeg
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 10:26 pm
|
|
|
Właściwie to nie mam pojęcia, czy jakakolwiek zmiana, prócz nazwy i etykiety zaszła od czasu Havana Reserve. Ktoś się orientuje?
Jest teraz na rynku ciekawsza whisky z beczułki po rumie, mianowicie Balvenie 17. Smakowanie tej perełki nadciąga na blogu...
Jeśli chodzi o odpowiedź na uwagę o szblonie to takowej nie było jeszcze. Co prawda tło planujemy zmienić, jest to jeszcze wersja lekko tymczasowa, ale czy te paski wcinają się między litery? Może to był jakiś błąd w wyświetlaniu gdy akurat coś tam grzebałem;) |
_________________ Odwiedź mój blog poświęcony tematyce whisky na www.edinburghwhiskyblog.com |
|
|
|
 |
powermac
Singlemalt Whisky Follower

Ulubiona whisky: z beczki po sherry
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 10:40 pm
|
|
|
Zrobisz jak uważasz, ja bym zrobił jak napisałem...
A błędu w wyświetlaniu nie było... |
_________________ Pozdrawiam, Irek
http://pomaranczowastrefa.pl |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|