|
Cadenhead's w Krakowie |
| Autor |
Wiadomość |
maro
Singlemalt Whisky Follower

Ulubiona whisky: Caol Ila
|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 4:25 pm Cadenhead's w Krakowie
|
|
|
Pewnie ktoś coś kupuje w działającym od jakiegoś czasu sklepie Cadenhead's z Krakowa. Przyznam się że zakupy tam to sama przyjemność a whiski to dopiero. Może by tak mający doświadczenia w tym temacie podzielili się ocenami ze swoich zakupów, co warto, czego raczej nie. Ja z czystym sumieniem mogę polecić Ardmore 24 yo CS, wyjątkowa i wspaniała i Glenglassaugh 26 yo CS, oceniam ją jeszcze wyżej. Godną uwagi jest też Glencadam 25 yo. Caol Ila 23 yo bardzo dobra chociaż w moim odczuciu ustępuje CI 18 yo OB. Próbowałem też Clynelish 17- letnia dobra ale bez przesady. I to by było na tyle. Ciekawym waszych ocen, doświadczeń i rekomendacji tym bardziej że w planach są odwiedziny tego sklepu ( podobno ).
pozdrawiam |
|
|
|
 |
oscarez
Singlemalt Whisky Apostle Pryncypiał BOW

Ulubiona whisky: Ben Nevis
|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 4:57 pm
|
|
|
z racji tego ze mieszkamy blisko to czesto tam wlasnie kupuje whisky. co do ocen to nie wolno wystawiac bo nie chcemy wyjsc na arogantow co sie nie znaja w dodatku
Ardmore byl wspanialy
Linkwood 18yo po sherry niebawem bo jeszcze nie probowalem a uz mam
Macallan 19yo mielismy w miedzyzdrojach (irek czestowal) ale juz chyba nie do kupienia
Strathisla 19yo w/g mnie znakomita
Glen Grant mial irek w miedzyzdrojach-bez szalenstw raczej
Glenglssaugh 23yo byl swietny
Glenallachie 17yo jest bardzo dobra
HP 19yo orginal coll. moim zdaniem ustepuje HP 18yo OB
Macduff 16yo taki sobie
Glengarioch 13yo jak na tak mlodego zawodnika to bardzo dobry. zreszta mam slabosc do tej destylarni
Tomatin 17yo calkiem dobry zeby nie powiedziec smakowity
Springbank 11yo jest znakomity
Ben nevis 16yo znosny ale bez kolan
Bruichladdich 15yo jak to bruichladdich-cholera wie o co chodzi. ani islay, ani speyside, ani highland...jakas taka bez pomyslu
Jura 14yo mam sampla od irka wiec dam znac niebawem
to chyba tyle narazie od nich. |
|
|
|
 |
David
Singlemalt Whisky Crusader

Ulubiona whisky: Ardbeg Park
|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 7:14 pm
|
|
|
| oscarez napisał/a: | | HP 19yo orginal coll. moim zdaniem ustepuje HP 18yo OB |
no masz, jej mało która w tej kategorii wiekowej nie ustepuje |
_________________ Pozdrawiam
David |
|
|
|
 |
Wiktor
God of Hate koordynator BOW

Ulubiona whisky: sobotnia
|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 11:11 pm
|
|
|
Poza tymi, które wymieniliście przycelowałbym jeszcze w Millburn i Banff...
Potwierdza się widać, że chłopaki z WMC znacznie poprawili ostatnimi czasy politykę bottlingu i takie, dajmy na to, Signatory zostawili daaaleko w tyle Cieszy również fakt iż obydwie wersje Glenglassaugh pite przez Was potwierdzają wyjątkowy potencjał tej ze wszech miar oldschoolowej destylarni |
_________________ Pozdrawiam,
Wiktor
-----------------------------------------
"Od Arrana, ognia, wojny, i do tego od człowieka, co się wszystkim nisko kłania, niech nas zawsze Bóg obrania"
"Piłem whisky, którym Wy młodzi nie dalibyście wiary. Atakujące płomieniem prosto ku gardzieli. Piłem mieniące się Ardbegi po ciemnej sherry, nalewane prosto z beczek u bram sklepów Sukhindera. Wszystkie te dramy znikną w czasie, jak roczniki na etykietach... Czas umierać" |
|
|
|
 |
Pawcio
Singlemalt Whisky Apostle

|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 9:01 am
|
|
|
no i ten brzęk kieliszka w nazwie )
wstawialiście gdzieś info z cenami bo już nie pamiętam ;( |
_________________ Pozdrawiam.Pawcio.
"Crusader i Złych Macallan'ów Niszczyciel. Postrach Karuizaw. Protektor Ardmorów. Wielki Piewca CI. BOW Inkwizytor In Spe"P.W.Jasnowski.
NIE TEN PRZYJACIEL, CO CIĘ NIESIE Z KNAJPY DO DOMU, A TEN CO CZOŁGA SIE RAZEM Z TOBĄ |
|
|
|
 |
oscarez

|
|
|
|
 |
Pawcio

|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 9:21 am
|
|
|
http://www.cadenheads.com.pl/katalog/m/127/sp/61
pił to ktoś?? |
"Crusader i Złych Macallan'ów Niszczyciel. Postrach Karuizaw. Protektor Ardmorów. Wielki Piewca CI. BOW Inkwizytor In Spe"P.W.Jasnowski.
NIE TEN PRZYJACIEL, CO CIĘ NIESIE Z KNAJPY DO DOMU, A TEN CO CZOŁGA SIE RAZEM Z TOBĄ |
|
|
|
 |
oscarez

|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 9:26 am
|
|
|
owszem. mam jeszcze jakies 40ml to ci dam sprobowac na zlocie. ZAJEBISTY jest
[ Dodano: Pią Paź 30, 2009 9:27 am ]
i powiem ze jak lubie duza moc (i wody unikam dolewac) to tu troche zszedlem z tonu...
[ Dodano: Pią Paź 30, 2009 9:30 am ]
a przepraszam Pawcio...mam Damerare 11yo CS 70% a nie ten.. zle popatrzylem
[ Dodano: Pią Paź 30, 2009 9:31 am ]
ten: http://www.cadenheads.com.pl/katalog/m/127/sp/55 |
|
|
|
 |
Wiktor

|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 10:15 am
|
|
|
Jim Murray pił! |
Wiktor
"Od Arrana, ognia, wojny, i do tego od człowieka, co się wszystkim nisko kłania, niech nas zawsze Bóg obrania"
"Piłem whisky, którym Wy młodzi nie dalibyście wiary. Atakujące płomieniem prosto ku gardzieli. Piłem mieniące się Ardbegi po ciemnej sherry, nalewane prosto z beczek u bram sklepów Sukhindera. Wszystkie te dramy znikną w czasie, jak roczniki na etykietach... Czas umierać" |
|
|
|
 |
rosomak
Singlemalt Whisky Prophet

Ulubiona whisky: Brora
|
|
|
|
 |
Pawcio

|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 12:13 pm
|
|
|
Wiktor w moich oczach ty uchodzisz za znawce rumów wszelakich , dlatego prosze o odrobine, powtarzam odrobine profesjonalizmu )
Jeśli wiesz cos o tym rumie prosze o info.
[ Dodano: Pią Paź 30, 2009 11:14 am ]
| rosomak napisał/a: | | Tak - wystawil 97,32 punkta. |
poniewarz nie ma żadnej emotki traktuje tę wypowiedz maxymalnie poważnie |
|
|
|
 |
Wiktor

|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 12:53 pm
|
|
|
W Bibliach drugim najczęściej używanym słowem po "whisky" jest właśnie "demerara" zatem coś musi być na rzeczy!
Znawca? Gdzie tam, zwykły arogant. Tytuł Znawcy już zajęty
Ad rem. Rumy lubię, znam pewną ich liczbę, cadenheadsowych też w swoim czasie kosztowałem. Moja opinia jest taka, że owe napitki skądinąd całkiem smaczne, nawet w swoich megaowocowych wersjach uznawanych za topowe (zwycięskich w konkursach - o ile w rumowym światku faktycznie coś to znaczy...) bledną zestawione ze złożonością, głębią i różnorodnością dobrej słodowej whisky. Rum chętnie wypiję latem z towarzyszeniem lodowego deseru, ale nie sposób delektować się nim przez godzinę... Ja na taki w każdym bądź razie dotychczas nie trafiłem. Nie łączmy więc pojęć które średnio do siebie pasują |
Wiktor
|
|
|
 |
rosomak
Singlemalt Whisky Prophet

Ulubiona whisky: Brora
|
|
|
|
 |
Pawcio

|
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 5:47 pm
|
|
|
No dzięki. |
|
|
|
 |
mik_us
Singlemalt Whisky Crusader

Ulubiona whisky: Kilka na A i na B ;)
|
Wysłany: Sob Paź 31, 2009 9:59 pm
|
|
|
| Czy linki do stron Cadenhead'sa tylko mi nie działają czy potwierdza się że im wymówili lokal... i zamknęli działalność ? |
_________________ Pozdrawiam
mik_us
http://whisky-blog.pl |
|
|
|
 |
|
|