|
z cyklu "zasłyszane z ust" ;) |
| Autor |
Wiadomość |
oscarez
Singlemalt Whisky Apostle Pryncypiał BOW

Ulubiona whisky: Ben Nevis
|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 6:25 pm
|
|
|
najswiezszy cytat
Nie trzeba szukać butelki od "niezależnych" , w dodatku często mocno przeleżakowanej, aby mieć radość z rozkoszowania się whisky.
Proszę wybaczyć, ale nigdy nie zrozumiem dlaczego mamy sięgać do wersji 30 czy 40 letnich .
Oprócz nieziemskich kosztów i silnie przebijającego się dębowego smaku, wcale nie muszą one zachwycać. |
|
|
|
 |
windham hell
Singlemalt Whisky Inquisitor Theory in Practice

Ulubiona whisky: Bowmore Sherry
|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 6:35 pm
|
|
|
to o tym spotkaniowym Banffie cytujesz? |
|
|
|
 |
oscarez

|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 7:15 pm
|
|
|
nie nie to madrosc pana Bussa |
|
|
|
 |
Wiktor
God of Hate koordynator BOW

Ulubiona whisky: sobotnia
|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 7:38 pm
|
|
|
Nie trzeba szukać butelki od "oficjalnych" , w dodatku często mocno niedoleżakowanej, aby mieć radość z rozkoszowania się whisky.
Proszę wybaczyć, ale nigdy nie zrozumiem dlaczego mamy sięgać do wersji 10 czy 12 letnich .
Oprócz nieziemskich kosztów i silnie przebijającego się dębowego smaku, wcale nie muszą one zachwycać.
|
_________________ Pozdrawiam,
Wiktor
-----------------------------------------
"Od Arrana, ognia, wojny, i do tego od człowieka, co się wszystkim nisko kłania, niech nas zawsze Bóg obrania"
"Piłem whisky, którym Wy młodzi nie dalibyście wiary. Atakujące płomieniem prosto ku gardzieli. Piłem mieniące się Ardbegi po ciemnej sherry, nalewane prosto z beczek u bram sklepów Sukhindera. Wszystkie te dramy znikną w czasie, jak roczniki na etykietach... Czas umierać" |
|
|
|
 |
mik_us
Singlemalt Whisky Crusader

Ulubiona whisky: Kilka na A i na B ;)
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 2:19 am
|
|
|
tia... to dałem dzisiaj plamę... wypiłem Laphroaiga 10 yo "jednym haustem". Niestety/na szczęście nic negatywnego nie czułem...
Ale żebym poczuł uniesienie jak przy "hole in one" to nie powiem... |
_________________ Pozdrawiam
mik_us
http://whisky-blog.pl |
|
|
|
 |
oscarez

|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 8:40 am
|
|
|
a ja wypilem wczoraj Laphroaiga 10yo i poczulem, owszem bardzo pozytywne odczucia ja chyba poprostu naprawde lubie Laphroaiga. Ile bym do niego nie wracal i po jakich strzalach to sprawia mi przyjemnosc. Czego nie moge powiedziec o kilku innych |
|
|
|
 |
Wiktor

|
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 3:01 pm
|
|
|
"(...) w Polsce trzeba zbudować liczący miliony konsumentów rynek OB, na rynek IB można jeszcze poczekać. Póki co, amatorzy IB to hałaśliwa ale jednak garstka klientów, która i tak kupuje na Zachodzie, także nie opłaca się do niej docierać marketingowo. Proste?"
...powiedział Pan promujący Ballantines, Chivas i młode, doskonałe bottlingi OB
Słów brakuje... |
Wiktor
"Od Arrana, ognia, wojny, i do tego od człowieka, co się wszystkim nisko kłania, niech nas zawsze Bóg obrania"
"Piłem whisky, którym Wy młodzi nie dalibyście wiary. Atakujące płomieniem prosto ku gardzieli. Piłem mieniące się Ardbegi po ciemnej sherry, nalewane prosto z beczek u bram sklepów Sukhindera. Wszystkie te dramy znikną w czasie, jak roczniki na etykietach... Czas umierać" |
|
|
|
 |
Wojciech
Singlemalt Whisky Crusader Wojciech

Ulubiona whisky: Port Ellen
|
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 5:51 pm
|
|
|
Liczy się kasa, nie liczmy, że branża zrobi coś dla przyjemności nielicznych zapaleńców |
Wojciech |
|
|
|
 |
oscarez

|
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 5:53 pm
|
|
|
no ja juz mam dosyc. beton to beton. nie bede z idiotami dyskutowal. argumentacja porazajaca. a na otwarte zarzuty najczesciej milcza. szkoda mojego czasu i energii.
[ Dodano: Czw Lis 26, 2009 8:41 am ]
to napisal ten sam "specjalista" od budowania rynku OB
ja na miejscu Bussa juz bym go dawno zwolnil z pracy za taka niekompetencje, a wrecz glupote...
Zostawiając na boku inne walory, OB zwłaszcza starszych edycji (np. 40 letni HP) mają stylowe opakowania etc., gwarantując tym i satysfakcję wizualną i "przebicie kolekcjonerskie"; no a niezależni konfekcjonerzy pakują towar w etykiety jak ze starej skarpety:)
Edycje OB, dają gwarancję konsystencji jakości (podobnie jak dobre blendy), a niezależne, no cóż, "quality may differ substantially from cask to cask". |
|
|
|
 |
powermac
Singlemalt Whisky Follower

Ulubiona whisky: z beczki po sherry
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 9:12 am
|
|
|
Tak jak rozmawialiśmy wczoraj Oskar, szkoda czasu, energii, zdrowia i pieniędzy (trzeba potem odreagować, a to kosztuje). Nie ma możliwości dyskusji z tym gościem, jest po prostu głupi. |
_________________ Pozdrawiam, Irek
http://pomaranczowastrefa.pl |
|
|
|
 |
David
Singlemalt Whisky Crusader

Ulubiona whisky: Ardbeg Park
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 11:38 am
|
|
|
swoja drogą HP ostanio wypuścił rocznik 1968 za jedyne 2.250 funtów i butla rzeczywiście fajna |
David |
|
|
|
 |
powermac
Singlemalt Whisky Follower

Ulubiona whisky: z beczki po sherry
|
|
|
|
 |
windham hell
Singlemalt Whisky Inquisitor Theory in Practice

Ulubiona whisky: Bowmore Sherry
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 4:48 pm
|
|
|
Panowie spróbujcie otworzyć ową stronę
oscarez TO przez Ciebie |
|
|
|
 |
oscarez

|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 9:53 pm
|
|
|
to tyle.... |
|
|
|
 |
Wiktor

|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 10:37 pm
|
|
|
| Miejmy nadzieję że w przyszłości dyskusje przeniosą się do nas, na grunt neutralny i że będą bardziej owocne. Temat zamykam... |
Wiktor
|
|
|
 |
|
|