bestofwhisky.pl Strona Główna bestofwhisky.pl
Forum koneserów i pasjonatów | Hejtujemy od 2005 roku

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Tamdhu 1973/2008 35yo 56% Gordon and MacPhail reserve
Autor Wiadomość
oscarez 
Singlemalt Whisky Apostle
Pryncypiał BOW

Ulubiona whisky: Ben Nevis
Wysłany: Sob Lip 17, 2010 10:34 am   Tamdhu 1973/2008 35yo 56% Gordon and MacPhail reserve

Wczoraj przy okazji małego spotkania tarasowego z sąsiadami wpadł Paweł i przyniósł sampla tytułowego. Powiem szczerze, że dawno nie piłem tak dobrej whisky.
W zapachu świetna, dojrzała sherry jakie wyjątkowo lubie. Przebłyski czarnej porzeczki, jeżyny, kawy, ledwie zauważalny dym. Smak na początku zdał mi sie nie nadążający.
Po kilku minutach oddechu okazal sie wyśmienity. Zrównoważony, lekko ziołowy, skórzany, w tle gorzka czekolada, kawa, lesne owoce. Finisz długi i dopełniający całości w sposób znakomity. Świetna moc jak na taki wiek w smaku ledwie zauważalna, a wpływająca na esencjonalność i jakość finiszu. Panowie - ekstraliga.

Pawcio 

Ulubiona whisky: Caol Ila
Wysłany: Sob Lip 17, 2010 10:09 pm   

tylko chyba kłopot z dostępnością;(

NIE TEN PRZYJACIEL, CO CIĘ NIESIE Z KNAJPY DO DOMU, A TEN CO CZOŁGA SIE RAZEM Z TOBĄ

oscarez 
Pryncypiał BOW

Ulubiona whisky: Ben Nevis
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 7:46 am   

Dlugo nie szukajac :wink:

http://finest-whisky.com/...,67,33,33,1.htm

Wiktor 
God of Hate
koordynator BOW

Ulubiona whisky: sobotnia
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 9:44 am   

Pięknie! A nam się udało późniejszym i co ważniejsze lekko chłodniejszym wieczorem dobrać do kilku butelek ;) Fajna Aultmore z Adelphi, powtórka z Inchgower DR, ale nade wszystko Lafroj 1975 w csie. Pomimo wyraźnego spadku mocy po 34 latach w drewnie, z wrażenia puściliśmy dym uszami... Subtelność i zarazem zdecydowanie. Takie Islay to ja mogę pić ;)
"Od Arrana, ognia, wojny, i do tego od człowieka, co się wszystkim nisko kłania, niech nas zawsze Bóg obrania"

"Piłem whisky, którym Wy młodzi nie dalibyście wiary. Atakujące płomieniem prosto ku gardzieli. Piłem mieniące się Ardbegi po ciemnej sherry, nalewane prosto z beczek u bram sklepów Sukhindera. Wszystkie te dramy znikną w czasie, jak roczniki na etykietach... Czas umierać"

Wojciech 
Singlemalt Whisky Crusader
Wojciech

Ulubiona whisky: Port Ellen
Wysłany: Nie Lip 18, 2010 3:07 pm   

Szok :mrgreen: chłodniejszy wieczór, u nas tego nie było :( Od powrotu ze Szkocji whisky w ustach nie miałem, za ciepło.

Zirh 
Singlemalt Whisky Follower
poszukując absolutu

Ulubiona whisky: Bunnahabhain
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 10:04 am   

oscarez napisał/a:
przy okazji małego spotkania tarasowego z sąsiadami wpadł Paweł i przyniósł sampla tytułowego. Powiem szczerze, że dawno nie piłem tak dobrej whisky

Co fakt, to fakt - to Tamdhu było grzechu warte. Dzięki niej nawet późniejszą dyskusję ze zwolennikami teorii o zamachu w Smoleńsku dało się przeżyć ;)

"I am what I am... so don't try to change me"

pawcios 
Singlemalt Whisky Combatant

Ulubiona whisky: Laphroaig
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 12:48 pm   

Poznałem Yurka to i miałem okazję jej spróbować. Faktycznie rewelacyjna whisky. Pomimo, że kocham torfy to przy tej whisky gęba mi się śmiała z radości

Odpowiedz do tematu