|
7000 GBP |
| Wyobraź sobie, że dysponujesz akurat wolną kwotą, przypadkiem w wysokości równych 7000 GBP (jeśli faktycznie dysponujesz, tym lepiej). Co więcej, czujesz nieodpartą potrzebę działania. Opór słabnie, chwilę bijesz się z myślami, a potem: |
| kupujesz niesamowitą, zjawiskową, unikalną, 98-punktową, Brorę 40yo OB za równe 7000 GBP |
|
0% |
[ 0 ] |
| kupujesz dziesięć oficjalnych Bror 30yo z wcześniejszych wypustów |
|
7% |
[ 2 ] |
| kupujesz kilkadziesiąt butelek dobrze rokujących whisky po 200-300 funtów każda |
|
67% |
[ 19 ] |
| kupujesz 70-100 butelek whisky ze średniej półki, tzw. "worthless new-oak-doped-no-age-statement Glenwhatever" |
|
3% |
[ 1 ] |
| kupujesz jakieś tysiąc sampli różnych whisky |
|
3% |
[ 1 ] |
| kupujesz około 2 tysięcy butelek wódki, 3-letni samochód, wczasy w Egipicie, albo mały jacht |
|
10% |
[ 3 ] |
| odpowiem na to pytanie, kiedy będę miał te 7000 GBP |
|
7% |
[ 2 ] |
|
| Głosowań: 28 |
| Wszystkich Głosów: 28 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Wiktor
God of Hate koordynator BOW

Ulubiona whisky: sobotnia
|
Wysłany: Pią Lut 28, 2014 3:46 pm 7000 GBP
|
|
|
I tak oto, moi drodzy, reagując na dramatyczny apel pewnego niezależnego krytyka whisky, przedstawiamy Wam najświeższą ankietę pt. "dylematy i trudne wybory".
Dziś każdy może bezkarnie odpowiedzieć w zgodzie z własnym sumieniem. A win-win situation! |
_________________ Pozdrawiam,
Wiktor
-----------------------------------------
"Od Arrana, ognia, wojny, i do tego od człowieka, co się wszystkim nisko kłania, niech nas zawsze Bóg obrania"
"Piłem whisky, którym Wy młodzi nie dalibyście wiary. Atakujące płomieniem prosto ku gardzieli. Piłem mieniące się Ardbegi po ciemnej sherry, nalewane prosto z beczek u bram sklepów Sukhindera. Wszystkie te dramy znikną w czasie, jak roczniki na etykietach... Czas umierać" |
| Ostatnio zmieniony przez Wiktor Pon Maj 12, 2014 9:32 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Pocieszny_PCS
Singlemalt Whisky Crusader

Ulubiona whisky: Glendronach
|
Wysłany: Pią Lut 28, 2014 4:08 pm
|
|
|
| Kupiłbym 30 Ardbegów Mor, to by musiało ładnie wyglądać. Albo nie, po namyślę myślę że lepsze by było 2000 worków cementu. |
|
|
|
 |
Pawloff
Singlemalt Whisky Inquisitor

|
Wysłany: Pią Lut 28, 2014 8:11 pm
|
|
|
| Pytania są tendencyjne, oczywiście że dozbieram jeszcze trochę GBP i kupię jedną PE Diageo SR 2015! |
_________________ "THE CLAN'S ARE MARCHING 'GAINST THE LAW
BAGPIPERS PLAY THE TUNES OF WAR
DEATH OR GLORY I WILL FIND
REBELLION ON MY MIND" |
|
|
|
 |
oscarez
Singlemalt Whisky Apostle Pryncypiał BOW

Ulubiona whisky: Ben Nevis
|
Wysłany: Pią Lut 28, 2014 10:50 pm
|
|
|
| Pawloff napisał/a: | | Pytania są tendencyjne, oczywiście że dozbieram jeszcze trochę GBP i kupię jedną PE Diageo SR 2015! |
a przynajmniej sampla jak nie starczy. |
|
|
|
 |
morgan
Singlemalt Whisky Acolyte

|
Wysłany: Pią Lut 28, 2014 11:31 pm
|
|
|
fajnie sobie pomarzyć ciekawe jak ludziska pójdą, w ilość czy jakość |
_________________ " coco jambo i do przodu " |
|
|
|
 |
oscarez
Singlemalt Whisky Apostle Pryncypiał BOW

|
Wysłany: Sob Mar 01, 2014 7:57 am
|
|
|
| Przecież w jakość! Piszemy ze jak butelka przekroczy 50tys funtów to wchodzimy w sample po nieco ponad 7. |
|
|
|
 |
Rajmund
Administrator

Ulubiona whisky: już sam nie wiem...
|
Wysłany: Nie Mar 02, 2014 12:58 pm
|
|
|
Jak już powiedziano, pytanie (i odpowiedzi) są tendencyjne. Dlaczego 30-letnia Brora, a nie, na przykład, Chivas Regal? Dlaczego wczasy w Egipcie, a nie w Chorwacji? Dlaczego wódka, a nie patykiem pisane? Dlaczego?...
Chciałbym wziąć udział w ankiecie, ale wśród odpowiedzi nie znajduję takiej, która by mi odpowiadała.
Cały ten BOW to jakaś ściema, klika i kumoterstwo... |
Rajmund |
|
|
|
 |
Wiktor

|
Wysłany: Nie Mar 02, 2014 1:18 pm
|
|
|
UKŁAD. |
Wiktor
"Od Arrana, ognia, wojny, i do tego od człowieka, co się wszystkim nisko kłania, niech nas zawsze Bóg obrania"
"Piłem whisky, którym Wy młodzi nie dalibyście wiary. Atakujące płomieniem prosto ku gardzieli. Piłem mieniące się Ardbegi po ciemnej sherry, nalewane prosto z beczek u bram sklepów Sukhindera. Wszystkie te dramy znikną w czasie, jak roczniki na etykietach... Czas umierać" |
|
|
|
 |
McCoy [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Mar 02, 2014 7:54 pm
|
|
|
Ogólnie rozmarzyłem się trochę czytając przedstawioną sytuację... |
|
|
|
 |
mEjdej
Singlemalt Whisky Apprentice

Ulubiona whisky: Sam już nie wiem..
|
Wysłany: Śro Mar 05, 2014 8:38 am
|
|
|
A ma ktoś pożyczyć 7000GBP? |
|
|
|
 |
Trzymajtusię i
Singlemalt Whisky Follower

Ulubiona whisky: jeszcze nie
|
Wysłany: Śro Mar 05, 2014 7:18 pm
|
|
|
| mEjdej napisał/a: | A ma ktoś pożyczyć 7000GBP? | , ale ja pana nie znam, właśnie dlatego chciałem pożyczyć. |
|
|
|
 |
Wiktor

|
Wysłany: Nie Mar 09, 2014 6:27 pm
|
|
|
W związku z opublikowaniem wyników ankiety, pojawia się pytanie dodatkowe: kim są owe trzy osoby, które od whisky wolą wódkę na jachcie... i co tutaj robią? |
Wiktor
|
|
|
 |
JacekBee
Singlemalt Whisky Combatant

Ulubiona whisky: Clynelish
|
Wysłany: Nie Mar 09, 2014 8:16 pm
|
|
|
Jestem zbulwersowany, że nikt nie skusił się na tę Brorę 40YO. Panowie, taka okazja, co jest?
A tak poważnie, to dziwi mnie, że aż 2 osoby chciałyby kupić 10 wcześniejszych oficjalnych Bror, a tylko jedna sample. Ja nad tą opcją z samplami zastanawiałem się całkiem poważnie i "kilkadziesiąt dobrze rokujących butelek" przeważyło nieznacznie. |
|
|
|
 |
Adam Hochul
Singlemalt Whisky Crusader SM in Campbeltown

|
Wysłany: Pon Mar 17, 2014 3:12 pm
|
|
|
| A mnie ciekawi jakie to pojazdy 3 letnie z malym przebiegiem mieliscie na mysli ktore by sie miescily w cenie 7,000 GBP |
_________________ Doing does |
|
|
|
 |
Wiktor

|
Wysłany: Pon Mar 17, 2014 4:07 pm
|
|
|
To prowokacja!
PS. Adamie na szkockie i nie tylko bezdroża poleciłbym Ci ten oto doskonały pojazd, zwany Królem Dakaru, choć ja zadowoliłbym się nawet takim bądź takim. Oczywiście - gdybym nie kupił tej Brory, na którą nikt z Was się nie skusił. Miałbym ją wyłącznie ja... A możliwość pochwalenia się tym warta jest przecież każdej ceny... |
Wiktor
|
|
|
 |
|
|